Derby day in regio Leerdam

Nieuws 35 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Zaterdag is het derby day in de regio Leerdam. Naast uiteraard Leerdam Sport-LRC staan ook HSSC’61-Asperen en Vuren-SVS’65 op het programma.

WNC is weliswaar nog wat wisselvallig in de 2e klasse F, maar moet zaterdag toch kunnen afrekenen met hekkensluiter Hardinxveld. Tricht wacht geen eenvoudige klus met het bezoek van het onberekenbare Rijswijkse Boys.

ASH krijgt bezoek van fusieclub GSC/ODS. De Dordtenaren zijn prima begonnen aan de competitie, maar ASH kan het iedere tegenstander lastig maken. Datzelfde geldt voor Herovina, maar het bezoek aan het ongeslagen Papendrecht is misschien wel de lastigste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg uit Herwijnen moet in ieder geval uit een ander vaatje tappen dan tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Brakel.

Heukelum wacht in 3D nog altijd op zijn eerste punt(en). Het wegpoetsen van die hatelijke nul is thuis tegen NEO’25 op papier mogelijk, maar makkelijk wordt het niet.

Verandering
Vuren en SVS’65 staan allebei nog op nul punten, maar daar komt zaterdag zeker verandering in. In Vuren ontmoeten beide hekkensluiters elkaar. Opvallend: na zes wedstrijden staan ze op exact gelijke hoogte. Nul punten; zes doelpunten voor; 22 tegen. Asperen kan aanmerkelijk betere doelcijfers overleggen. De ploeg scoorde in de 4e klasse C het meest en kreeg tevens de minste treffers om de oren. Toch zal de ploeg niet zomaar winnen in de traditioneel lastige streekderby bij HSSC’61.

Haaften won zijn laatste wedstrijd knap bij Dubbeldam en zal die prestatie thuis tegen de verrassende nummer drie Lekvogels willen herhalen. In 4D zal MVV’58 bij Nordea weinig moeite hebben de drie punten mee te nemen.

Acceptabel
In de zondagse 3e klasse C haalt Beesd een alleszins acceptabel niveau, maar weet het de punten nog niet echt binnen te halen. Tegen medepromovendus OSC’45 waagt de ploeg opnieuw een poging uit de onderste regionen weg te komen.

Rhelico zal zijn overwinning van afgelopen zondag kracht bij willen zetten door op het mooie complex van FC Engelen minimaal gelijk te spelen.

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden