Drie derby's op programma in Bommelerwaard

Algemeen 205 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Nivo Sparta werkt aan eerherstel, Roda Boys kan koploper worden en er zijn komend weekend drie heuse derby’s: Brakel-Kerkwijk, Heerewaarden-RKVSC en Alem-Jan van Arckel.

1e klasse A zat
Nivo Sparta probeert de negatieve spiraal – vijf nederlagen op rij – te doorbreken. De nummer voorlaatst ontvangt middenmoter De Meern. Nivo Sparta won de eerste wedstrijd van het seizoen met sprankelend voetbal, maar ging erna telkens het schip in.

2e klasse F zat
Tweedeklasser Roda Boys zou wel eens de koppositie over kunnen nemen van Lienden. Roda Boys ontvangt GJS. De Gorcumers worden door trainers in de tweede klasse F geprezen om hun voetballend vermogen, maar de verdediging van Roda Boys capituleerde dit seizoen nog maar twee keer. Om de kop van Lienden over te nemen is het wel nodig dat deze ploeg punten laat liggen tegen GDC.

GVV’63 krijgt bij Altena de mogelijkheid om op adem te komen. Na kansloze wedstrijden tegen twee favorieten voor de titel (4-1 verlies bij Roda Boys en 1-9 thuis tegen WNC) heeft de ploeg van John Laponder uit bij het lager genoteerde Altena de mogelijkheid om punten te halen.

3e klasse D zat
Zuilichem treft in SSC’55 een ploeg van een gelijk kaliber. Beide ploegen zijn nog niet echt in staat om het doel van de tegenstander te vinden: allebei zes goals uit zes duels. Zuilichem speelt uit.

4e klasse D zat
Dé derby van komend weekend wordt langs de Waal bij Brakel gespeeld: de thuisploeg ontvangt kampioenskandidaat Kerkwijk. Brakel steekt na een stroef begin prima in vorm. Anderhalve week geleden werd tegen Olympia’60 eindelijk de eerst seizoenszege geboekt en dinsdagavond verraste Brakel in het bekertoernooi door derdeklasser Herovina uit te schakelen (2-1). Kerkwijk moet winnen om in de slipstream te blijven van de ongenaakbare koploper Giessen.

Well gaat naar de nummer vier van de ranglijst Willem II. Trainer Hans van Gameren zal gebrand zijn op een overwinning, omdat een nederlaag Well veroordeelt tot een anonieme plek in de middenmoot.

3e klasse C zon
DSC kan zijn borst natmaken. De Kerkdrielenaren, die een prima seizoen draaien, gan op bezoek bij Boxtel. Deze nummer twee van de ranglijst is momenteel de belangrijkste uitdager van koploper RKDVC.

4e klasse F zon
Jan van Arckel geldt als favoriet in de burenruzie tegen Alem. De bezoekers uit Ammerzoden gaven afgelopen zondag een veel sterker Vlijmense Boys knap partij door met 1-1 gelijk te spelen. Uit bij promovendus Alem zal moeten blijken of de nog ongeslagen ploeg van Rob van Loon definitief bij de sterkste vierdeklassers hoort. Alem is vooral een stroeve ploeg: weinig doelpunten voor en weinig doelpunten tegen.

Hurwenen gaat tegen Maliskamp op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Hoewel Maliskamp geen hoogvlieger is, zal het een moeilijke opgave worden. De statistieken zijn niet in het voordeel van de rode lantaarndrager. Hurwenen scoorde dit seizoen nog slechts twee keer en wist in vijf van de zes duels het net niet te vinden. Thuis werd er nog niet gescoord.

5e klasse D zon
Het duel tussen Heerwaarden en het verrassende RKVSC is de derde Bommelerwaardse derby van komend weekend. Heerewaarden scoorde verrassend veel voor een ploeg die zo laag geklasseerd staat, maar heeft met 26 tegengoals uit zes duels een defensie die zo lek is als een mandje.

Rossum staat voor de zware opgave om Teisterbanders te bedwingen. De verrassende koploper uit Kerk-Avezaath verloor dit seizoen nog geen punt. Hedel heeft daarentegen een relatief makkelijke opponent in Raptim. Winst betekent dat Hedel aansluit bij de eerste vier, vijf ploegen van de vijfde klasse D.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden