Burentwist tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26

Nieuws 8 keer gelezen

REGIO – De clubs in de regio Land van Heusden en Altena moeten komend weekend flink aan de bak.

Kozakken Boys moet bij Katwijk, de kampioen van het afgelopen seizoen, laten zien dat het de koppositie in de topklasse waard is. Achilles Veen wacht de zware ontmoeting bij ASWH in de hoofdklasse. Mocht de ploeg van trainer Johan van Bijsterveld voor een verrassing zorgen in Hendrik Ido Ambacht, dan doen ze weer mee in de subtop.

In de eerste klasse zal Almkerk moeten aantonen dat het nu het juiste pad gevonden heeft in het ‘Utrechtse’. Dat zal dan moeten gebeuren uit bij ASC Nieuwland. Anders ziet het er beroerd uit voor de equipe van trainer Pieter Tuns.  

Gevarenzone
GDC krijgt het zwaar voor de kiezen in de tweede klasse bij koploper Lienden. De Eethenaren houden daarentegen wel van een stuntje. Altena krijgt tegen GVV’63 de kans om zich uit de gevarenzone te werken. Rijswijkse Boys doet het goed de laatste weken. De ploeg van trainer Bert Schouten is dan ook supergemotiveerd om over tegenstander Tricht heen te wippen.

Meetellen
In de derde klasse valt de burentwist tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26 op. NOAD’32 heeft het thuisvoordeel op het Korenzand. Wilhelmina’26 zal de hoge positie op de ranglijst willen handhaven. In een derby gelden echter andere wetten. De afloop is dan ook moeilijk te voorspellen.

Woudrichem krijgt koploper Unitas, dat op de eerste periodetitel aast, op bezoek. Het wordt tijd dat de ploeg van trainer Leon Elands na wat mindere weken laat zien dat het echt wil meetellen in de derde klasse. Sleeuwijk moet in staat worden geacht de punten te pakken bij BVV. Sparta’30 gaat op bezoek bij BLC. Ook hier is de verwachting een driepunter voor de Andelaren.

In de vierde klasse kan Giessen de koppositie verstevigen met drie punten tegen hekkensluiter Olympia’60.

Zondag
Op zondag begint de ranglijst zich langzaam te plooien in de vierde klasse. Be Ready heeft het lastig. Daar zal in het duel met de ongeslagen koploper Dubbeldam weinig verandering in komen.

In Dussen staat de Maasderby tegen Raamsdonk op het programma. Sallaint detail is dat Eugene v/d Heijden, oud-trainer van Dussense Boys, daar aan het roer staat. De Dussenaren hebben al laten weten extra gemotiveerd te zijn om hun oude trainer een kool te stoven.

HHC’09 tenslotte. De Heusdenaren hebben het lastig in de vierde klasse. Daar zal in het duel tegen koploper Vlijmense Boys weinig verandering in komen, vrezen we.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 2 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 12 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren