CFM/Transito bekert verder na strafschoppen

Nieuws 103 keer gelezen

WERKENDAM - Voor zo’n vijftig toeschouwers uit Goes trad CFM/Transito 1 maandagavond in de bekercompetitie aan tegen FM Sranang 1. In de eerste helft namen de gasten een 1-0 voorsprong, wat ook de ruststand was. In het begin van het tweede bedrijf speelde FM Sranang 1 beduidend beter voetbal en vergrootte de voorsprong tot 3-0. In het laatste kwartier werd CFM/Transito 1 wakker en scoorde, met veel fortuin, uiteindelijk nog drie keer. Strafschoppen beslisten uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van CFM/Transito 1.

CFM/Transito 1 had de topper tegen ZV Heerle/ FC EL 1 verloren, maar de ploeg uit Werkendam had wel een positief gevoel over het eigen kunnen overgehouden aan deze wedstrijd. Dit was echter allerminst te zien in de openingsfase van de wedstrijd tegen Sranang. De thuisploeg domineerde in de eerste tien minuten, waarbij de vervanger van Niek Swagemakers, Dimitri de Bil, enkele keren van dichtbij werd getest. CFM kwam in veel duels te laat, dekte matig door en bracht aanvallend weinig.

Het kwam in de tiende minuut ook nog eens met een man minder te staan, omdat een speler van CFM een doorgebroken speler van Sranang tegen de grond werkte. Sranang speelde dit echter slordig uit en kwam dus niet tot scoren in deze twee minuten overtal. In de negentiende minuut was het Sranang dat de score openende. Via een uitgooi van de keeper kwam een speler van Sranang vrij aan de zijkant. Deze wilde de bal hard bij de tweede paal neerleggen, maar de bal werd door een CFM-speler dusdanig van richting veranderd dat deze in eigen doel viel.

CFM probeerde zich hierna te herpakken, maar kreeg net als Sranang weinig uitgespeelde kansen. Bij rust was het dan ook slechts 1-0.

Counter
In de eerste tien minuten van de eerste helft ging CFM op jacht naar de gelijkmaker. Dit leidde aanvankelijk niet tot uitgespeelde kansen. Curtis van Leeuwaarde, Frank Hiemstra en Richard Biemans probeerden het wel van afstand, maar deze schoten werden gepakt door de keeper van Sranang. Doordat CFM het spel wilde maken, gokte Sranang op de counter. De tweede goal kwam hier dan ook uit voort. Dimitri de Bil wilde een lange bal onderscheppen, maar werd hierbij gehinderd door een speler van Sranang en de bal viel via de handen van de CFM keeper in de goal.

Sranang counterde hierop nog een keer gemakkelijk weg en schoot via een uitgespeelde aanval beheerst de 3-0 op het scorebord. CFM herpakte zich echter wonderbaarlijk en het was Erik Blokland die na een goede actie de 3-1 binnenschoot. Dezelfde Erik Blokland stuurde kort hierna Curtis van Leeuwaarde weg die de bal beheerst over de uitkomende keeper heen tikte, 3-2.

Tactische zet
CFM ging hierna met Curtis van Leeuwaarde als vijfde man voor een gelijkspel. Dit leek aanvankelijk te werken en via schoten van Richard Biemans en Dennis Blom kwam CFM dichterbij het doel van de tegenstander dan in de voorgaande 45 minuten het geval was geweest. Met nog minder dan twee minuten te spelen beoordeelde de scheidsrechter een uitgestoken been van een CFM speler als tackle, waarna deze eraf werd gestuurd. Richard Pascoal liet de extra speler op het veld staan waardoor CFM toch nog kansen kon creëren. Deze tactische zet werd beloond toen Josbert Wemmenhove in de allerlaatste seconden zichzelf vrijspeelde en de bal hard in de korte hoek schoot.

Direct hierna floot de scheidsrechter af en moesten er strafschoppen worden genomen. Hierbij onderscheidde Dimitri de Bil zich, door twee strafschoppen te keren. Aan CFM-zijde miste slechts een speler, waardoor de winst voor CFM was.

CFM/Transito 1 is door deze moeizame winst een ronde verder in de beker. De tegenstander is nog onbekend. Volgende week woensdag staat de competitiewedstrijd tegen DZS/Soccer for Life op het programma in sporthal De Crosser, te Werkendam. Aanvangstijd 22.00 uur.