Achilles Veen paar maten te groot voor Alblasserdam

Nieuws 6 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Eersteklasser Alblasserdam kwam er zaterdag niet aan te pas in het bekerduel met Achilles Veen. De nummer zeven van de hoofdklasse B won de ‘cupclash’ op sportpark Sopuburgh simpel met 0-6.

In de eerste helft leek de thuisploeg nog aardig te kunnen meekomen met de Veners. Bij de stand 0-1 kregen Richard van den Berg en Moshin Ghoraffi ieder een prima kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Beide keren werd de bal door een speler van Achilles Veen van de lijn gehaald.

In het verdere verloop van de eerste helft bleek hoe ‘duur’ de Alblasserdamse missers waren. Achilles Veen tikte er vrij simpel twee doelpunten in en kon gaan rusten met een [prettige 0-3 voorsprong. In het tweede bedrijf werd het klassenverschil nog wat duidelijker. De thuisclub kwam er dan ook niet meer aan te pas en moest nog drie tegentreffers incasseren.

Bij het niet al te best spelende Alblasserdam beleefde middenvelder Sharog Susani zijn rentree als basisspeler en verving Sander Schreuder de afwezige Martijn Baan als keeper.

Nieuwe uitdaging
Komende zaterdag wacht de Souburghers een nieuwe uitdaging, wanneer koploper Spijkenisse op bezoek komt. Hoewel de 0-6 nederlaag tegen Achilles Veen stevig aankwam, moet niet worden uitgesloten dat de Damdorpers zaterdag weer een prima prestatie gaan neerzetten. Juist tegen de toppers uit 1C speelde de elf van Fop Gouman zijn totnogtoe beste wedstrijden. Zo kwam SHO met enige mazzel ongeschonden uit de strijd (2-3 winst) en werd Heerjansdam in een boeiende partij op 2-2 gehouden door de oranjehemden.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden