Simpele 5-2 bekerwinst voor LRC

Nieuws 10 keer gelezen

LEERDAM – LRC behaalde zaterdag in Leerdam tegen Kozakken Boys 2 een simpele 5-2 bekerzege. Binnen tien minuten na het begin nam de thuisclub al een 2-0 voorsprong en vroeg na rust werd het door nog twee goals reeds 4-0. Pas in de slotfase vielen er nog meer doelpunten en scoorden ook de gasten tweemaal: 5-2.

Uit de wegens blessures gehavende A selectie van de club kon Kozakken Boys 2 zaterdag geen spelers putten. Het krachtsverschil met LRC bleek voor 250 toeschouwers ondanks ook enkele invallers bij de Leerdamse ploeg dan ook veel te groot. Van enige spankracht in dit bekerduel was daarom geen sprake. Al vroeg in de partij nam LRC duidelijk afstand van haar tegenstander.

Twee vroege goals
Na een rush van de rappe Vincent Verheul op rechts rondde Andre Zondag de goede voorzet al in de vierde minuut af: 1-0. Vijf minuten later was het weer raak. Nu gaf Andre Zondag de pass en schoot Arie van Houwelingen de bal met een curve mooi in de hoek: 2-0. Verder dan een te hoge poging van Robin de Keijzer kwamen de bezoekers niet.

Bij LRC verdween de scherpte echter ook allengs uit het spel. Behoudens een lage knal van Vincent Verheul vielen er offensief lange tijd weinig Leerdamse wapenfeiten te noteren. Tot de slotfase van de eerste helft. Toen miste captain Arie van Houwelingen twee kansen: eerst bij een vrije schietkans na een vlotte aanval via Rutger van der Kleij en Vincent Verheul en meteen daarna bij een kopmogelijkheid.

Pal voor rust had aanvoerder Henri Kant voor Kozakken Boys wat terug kunnen doen maar bij een uitbraak bediende hij de buitenspel staande Robin de Keijzer in plaats van zelf af te ronden.

Weer vroeg succes
Direct na de thee stelde LRC snel verder orde op zaken. Uit een gave voorzet van Gerald de Jong vanaf rechts kopte Rogier Gerritsen in de 52e minuut in het centrum raak: 3-0. Zes minuten later was het al 4-0. Vincent Verheul zette de aanval op links op en Arie van Houwelingen maakte na een combinatie met Andre Zondag door het centrum zijn tweede doelpunt met een zuiver schot in de verste hoek: 4-0. Van Houwelingen is dit seizoen goed op schot want de LRC-aanvoerder heeft in de competitie ook al zeven treffers geproduceerd.

Bij een kopbal van Mark Vosselman na een corner van Vincent Verheul voorkwam keeper Mike Sas voor Kozakken Boys een nieuwe tegentreffer voordat hij geblesseerd door de jonge Elroy Vink moest worden vervangen. Gaandeweg de tweede helft verslapte LRC echter weer en Kozakken Boys 2 profiteerde daar in de 81e minuut goed van via twee invallers.

Invallers
Djelson Gomes Ferreira lanceerde de jonge Youri Huyzer, die resoluut afrondde: 4-1. Kort na de enige gele kaart in dit faire bekerduel voor Robin de Keijzer kwam LRC in de 86e minuut op 5-1. De derde LRC-invaller Joeri van Iperen gaf een kwartier na zijn entree vanaf links een zuivere voorzet, waaruit routinier Andre Zondag de bal ineens op zijn schoen nam en hoog vlak onder de lat zijn tweede treffer van de middag binnenknalde: 5-1.

Toch hadden de gasten tegen het steeds slordiger wordende en defensief kwetsbare LRC het laatste woord. Djelson Gomes Ferreira en Robin de Keijzer strandden nog op LRC’s doelman Christiaan Bron (te elfder ure vervanger voor vaste keeper Giordano van der Pol), maar in de 94e minuut knalde Kevin Sluyk alsnog de 5-2 binnen. Na zeven minuten blessuretijd blies de goede arbiter Frans van Oort uit Ameide af. LRC bekert dus simpel verder en gaat zich nu voorbereiden op de competitiederby bij Leerdam Sport komende zaterdagavond.