Asperen bekert verder na zege op Willem II

Nieuws 5 keer gelezen

ASPEREN – Asperen bereikte de volgende ronde van het bekertoernooi door de amateurs van het Tilburgse Willem II met 3-1 te verslaan.

Na jarenlang op zondag te hebben geacteerd, spelen de Tilburgers dit seizoen in de zaterdagse 4e klasse D en doen het daarin bepaald niet onaardig, getuige de vierde plaats met tien punten uit vijf wedstrijden. Asperen is dit seizoen echter ook op dreef en was zaterdag te sterk voor Willem II.

Trainer Richard Smaal was tevreden met de winst. “We hebben prima gespeeld. Met wat meer geluk hadden we voor rust al voor gestaan, maar we zijn na rust geduldig gebleven.”

Onterecht
De thuisploeg kreeg in die eerste helft niet bijster veel kansen, maar raakte wel twee keer de paal. Eerst schoot Tom Maddison via de keeper op het aluminium. Later knalde een pegel van Marcel van Hemert op de paal uiteen. Tien minuten na rust dacht Asperen op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Gerard Breider werd op aanraden van de grensrechter wegens buitenspel afgekeurd. “Onterecht”, vond Smaal. “Gerard bleef achter de bal.”

Penalty
Vijf minuten later kwam Asperen dan toch op voorsprong. Uitblinker Maddison kwam vanaf links naar binnen en schoot in de korte hoek raak: 1-0. Via een strafschop van Tareq Ibrahim en een mazzelgoal van Maddison speelde Asperen zich veilig. Het liet de teugels wat vieren en dat kwam de ploeg direct op een tegentreffer te staan. Lucas Lemmens kopte vrijstaand de 3-1 binnen.

“De focus ligt bij ons op de competitie”, gaf Smaal na afloop toe. “De beker wordt pas interessant naarmate het toernooi vordert. Een wedstrijd tegen een eerste- of hoofdklasser zou voor ons mooi zijn. Al hebben we niet de illusie dat we daarvan winnen.”