Ismaïl Yildirim is attractie in topklasse

Nieuws 5 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys heeft, zoals het zich laat aanzien, de perfectie mix gevonden tussen gelouterde spelers en jonge ambitieuze voetballers. Spelers als drievoudig international Theo Lucius, met 370 wedstrijden in het betaalde voetbal, maar ook Arie Lock en Arif Irilmazbilek zijn in het veld de perfecte coaches voor talenten als Ismaïl Yildirim. De nu 23-jarige Dordtenaar werd in 2011 bij Oranje Wit uit de eerste klasse geplukt. De voormalig DFC en FC Dordrecht-speler behoort nu, met vijf goals en vier assists, tot de allerbesten van de topklasse.

Yildrim: “Op de trainingen heb ik veel aan de aanwijzingen van Theo Lucius en Danny Buijs. Het is jammer dat Danny mogelijk vertrekt. Hij voegt bij ons echt wat toe. Wij zullen hem missen. Ook assistent-trainer Ton Cornelissen helpt mij om te leren rustig te blijven als ik voor de keeper kom. Hij leert mij te wachten tot de keeper reageert."

"Wij hebben op dit moment een geweldige groep met heel veel kwaliteit. Duidelijk is dat je met veel geld geen team kan kopen. Zaterdag spelen wij tegen Spakenburg dat misschien wel het meeste van allemaal uitgeeft, maar vorig seizoen net niet degradeerde. Nu doen zij het met een compleet nieuwe groep weer niet goed. Wij hebben nog iets goed te maken tegen die ‘blauwen’, want wij voelden ons daar in de laatste competitiewedstrijd flink gepakt. Ik heb echt revanchegevoelens. Wij gaan ze opvreten.”

Plakboeken
Yildirim vervolgt: “Mijn moeder houdt alles bij wat over mij gepubliceerd wordt. Daar is zij zeven jaar geleden mee begonnen toen ik van FC Dordrecht naar Oranje Wit ging. Zij plakt alles in grote boeken. Er zijn er al twee vol. Zij is aan de derde begonnen. De laatste weken sta ik vaak op de cover van het AD. Dat vindt ze mooi, maar dat geldt ook voor de pagina’s in deze krant.”

Sinds kort draagt Yildirim het populaire ‘Pelle’-kapsel. “Hier valt het misschien op, maar als ik in de Dordtse binnenstad loop lijkt het wel of de hele stad dezelfde kapper heeft.”

Trainingskamp
“Zoals het er nu uitziet gaan wij met Kozakken Boys in januari naar het Turkse Belek voor een trainingskamp. De groep gaat liever naar het Spaanse Albir waar wij twee heel goede trainingskampen hebben gehad. Wat ook een rol speelt is dat onze aanvoerder Arif niet meegaat naar Turkije. Hij heeft vliegangst. Naar Spanje reed ik met hem mee met de auto. Belek is 8000 kilometer heen en terug. Dat is een beetje ver voor vijf dagen trainen. Wij hebben het trainingskamp in Belek gewonnen door de Brabant Cup te winnen. Het zal dus wel lastig zijn om het om te zetten. Daar zal sponsor Corendon niet blij mee zijn.”

FC Utrecht
Dinsdag 29 oktober speelt Kozakken Boys hopelijk op de eigen Zwaaier tegen FC Utrecht. Yildirim: “Daar kijk ik echt naar uit. Normaal gesproken zijn wij kansloos, maar als Utrecht ons een beetje onderschat, dan weet ik het nog niet.”

Yildirim ontbreekt op 2 november als Kozakken Boys voormalig koploper Capelle ontvangt. “Ik heb een bruiloft van een neef in Duitsland. Ik moet daar echt naartoe. Ik hoop dat het de dagen ervoor heel hard regent en het veld in Werkendam wordt afgekeurd.”

(bron: Kozakken Boys-thuispagina's in Het Kontakt Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 9 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 10 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44