Tuchtcommissie en OM buigen zich over 'zaak Hedel'

Algemeen 2 keer gelezen

HEDEL - Het politieonderzoek naar de vechtpartij in Hedel op zondag 15 september is afgerond. De officier van justitie beslist over strafrechtelijke vervolging. De tuchtcommissie van de KNVB buigt zich de komende weken over eventuele maatregelen tegen individuele spelers.

Op 15 september liep de wedstrijd tussen de derde teams van Hedel en het Bossche BVV uit de hand. Een grensrechter raakte gewond. De noodlijn van de KNVB - ingesteld nadat grensrechter Richard Nieuwenhuizen omkwam door voetbalgeweld - werd gebeld en de politie rukte massaal uit.

Een speler van Hedel werd dezelfde dag aangehouden. Daarna volgden nog drie aanhoudingen. "In totaal zijn er vier personen als verdachte gehoord en vier aangiften gedaan van onder andere bedreiging en mishandeling", zegt politiewoordvoerder Anton de Ronde.

Daarnaast heeft de politie tien tot vijftien personen als getuige gehoord in deze vier zaken. De Ronde wil geen specifieke informatie over de verdachten geven, zoals bij welke clubs ze horen, omdat de zaak nu voorligt bij de officier van justitie. "Die moet nu een beslissing gaan nemen wat er verder gaat gebeuren."

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de beide betrokken teams vrijgesproken van collectief exces. "De commissie gaat zich nu buigen over de rol van individuele teamleden. Daar proberen we binnen twee weken een uitspraak over te doen", zegt Koen Adriaanse van de KNVB.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden