Leerdam Sport op jacht naar eerste punten

Nieuws 29 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Leerdam Sport is na vier wedstrijden nog zonder punten. De druk zal iedere week toenemen. Zaterdag komt Roda’46 op bezoek.

Tot nu toe krijgt debutant Leerdam Sport in de eerste klasse A wel complimenten, maar tot punten leidde het vertoonde spel nog niet. De ploeg scoort te moeilijk en krijgt aan de andere kant makkelijk doelpunten tegen. Komende tegenstander is Roda’46. De ploeg uit Leusden is overigens ook niet denderend gestart en staat met drie punten boven de hekkensluiter.

LRC begon wèl prima aan de competitie en is nog altijd gedeeld koploper. In Wilnis zullen de Leerdammers ook tegen CSW voor de winst gaan.

Favoriet
Het nog ongeslagen WNC is na twee zeges op rij koploper in de 2e klasse F. In deze klasse zijn de verschillen de laatste jaren echter nooit groot. De Waardenburgers beginnen echter wel als favoriet aan de wedstrijd tegen Rijswijkse Boys. Tricht leed bij SVW zijn eerste nederlaag en zint thuis tegen SV Capelle op revanche.

Kwetsbaar
Datzelfde geldt in de 3C voor ASH. De derby bij Herovina ging met 3-0 kansloos verloren. De smalle Hellouwse selectie is kwetsbaar, maar komende tegenstander Ameide is ook nog niet op stoom. Herovina gaat op bezoek in Ottoland. VVAC pakte met een overtuigende 0-4 bij De Alblas zijn eerste punten. Herovina is dus gewaarschuwd.

Heukelum staat na de gestaakte wedstrijd tegen BVV nog altijd zonder punten laatste. Tegen Sparta’30 gaat de ploeg een nieuwe poging wagen van de hatelijke ‘nul’ te komen. 

Vertrouwen
Asperen verpulverde zaterdag Noordeloos. De ploeg gaat dus vol vertrouwen naar SVS’65, dat alle wedstrijden nog verloor. Het is niet nodig te melden dat de ploeg van Richard Smaal topfavoriet is in die ontmoeting. Haaften verloor bij Schelluinen ook ruim, maar dat gebeurde pas toen de ploeg met tien man stond. Komende tegenstander is het grillige Raptim, waartegen Haaften zeker niet kansloos is.

Vuren overtuigt dit seizoen nog niet, net als tegenstander Lekvogels. Voor de thuisploeg de kans zijn eerste punten te pakken. HSSC’61 begint steeds wat beter te draaien. Dubbeldam zal desondanks een lastige tegenstander blijken. MVV’58 zal in de 4e klasse D op bezoek bij Brakel geen genoegen nemen met minder de drie punten.

Streekderby
In Beesd staat zondag de streekderby tegen Buren op het programma. De thuisploeg is met vier punten uit vier duels zeker niet slecht aan het debuutseizoen in de derde klasse begonnen. Buren is echter ieder jaar een lastig te nemen horde.

Rhelico verloor een klasse lager drie wedstrijden op rij. HHC’09 is een tegenstander waartegen de ploeg van Marijn van Kersbergen de opwaartse lijn van de laatste maanden weer moet kunnen pakken.

In 5D won Ophemert juist voor het eerst afgelopen zondag. Het grillige FC Drunen brengt een bezoek aan de Betuwe. Voor Waalkanters/Opijnen zal het bij TGG zeker niet eenvoudig zijn de eerste driepunten van het seizoen te pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden