Clash tussen Woudrichem en Sleeuwijk

Nieuws 11 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het wordt een mooi voetbalweekend voor de liefhebbers in het Land van Heusden en Altena. Op Het Bolwerk levert de ‘clash’ tussen Woudrichem en Sleeuwijk een fraai affiche op.

Sleeuwijk wil de titelaspiraties waarmaken, maar Woudrichem zal de koppositie tot het uiterste verdedigen. In het verleden leverde de strijd tussen de twee buurdorpen pittige potjes op. Dat zal zaterdag in Woudrichem waarschijnlijk niet anders zijn.

Een bijkomstigheid is dat trainer Philip den Haan zijn trainerscarrière ooit begon bij Woudrichem. Dus hij zal daar zeker niet willen verliezen. Bovendien kan Sleeuwijk als het wint mee gaan draaien bovenin de derde klasse.

Altena-GDC
Een paar kilometer verderop kruisen Altena en GDC de degens in ook al een streekderby. Het gedegradeerde Altena draait nog niet in de tweede klasse. Dus moeten de Nieuwendijkers er alles aan doen om van de rode lantaarn af te komen. GDC is echter een hardwerkend collectief, dat bij winst stijgt naar de middenmoot.

In de topklasse gaat Kozakken Boys naar Scheveningen. Het is aan de Noordzeekust een confrontatie tussen de nummers twee en drie op de ranglijst. Eerder wonnen de Werkendammers voor de KNVB-beker van Scheveningen. Dus is een goed resultaat het uitgangspunt van trainer Dogan Corneille om over de Scheveningers heen te wippen.

Voor Achilles Veen is het elke week knokken om de punten in de hoofdklasse. Zaterdag uit bij Smitshoek zal dat niet anders zijn. Beide ploegen staan op negen punten, dus de winnaar doet goede zaken in dit zespuntenduel.

Overleven
Almkerk heeft het zwaar in het ‘Utrechtse’. Werd er voorgaand aan de competitie in de eerste klasse A van een uitdaging gesproken, inmiddels is het al een kwestie van overleven geworden. Daarbij is ARC een niet te onderschatten tegenstander.

In de tweede klasse staat Rijswijkse Boys voor een bijna onmogelijke opgave tegen koploper WNC. Mochten de Rijswijkers met een punt huiswaarts keren, dan is er sprake van een meevaller. Meer lijkt er niet in te zitten.

Opgaande lijn
In de derde klasse zal NOAD’32 een vervolg willen geven aan de opgaande lijn van de afgelopen weken. Dat zal dan moeten gebeuren op het Korenzand tegen NEO’25.

Sparta’30 reist af naar hekkensluiter Heukelum. Dus valt er wat te halen in het Lingedorp voor de Andelaren. Wilhelmina’26 gaat naar ONI, dat vorige week van de troon werd gestoten. Een lastige opgave voor de Wijk en Aalburgers, die wel omhoog sluipen.

Bij Giessen wordt er niet gevoetbald vanwege het overlijden van erevoorzitter en oprichter van de club Maar van der Vliet.

Zondag
Op zondag gaat Be Ready op bezoek bij OMC. Een driepunter behoort tot de mogelijkheden. Dat geldt in mindere mate voor Dussense Boys, waar hoogvlieger DIA op bezoek komt. HHC’09 tenslotte moet de broodnodige punten pakken bij Rhelico om uit de gevarenzone te blijven.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden