HSSC'61 adopteert 'Spieren voor Spieren'

Nieuws 30 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP - 'We maken van de nood een deugd', moeten ze bij vierdeklasser HSSC’61 hebben gedacht toen hoofdsponsor Lekkerkerker stopte als shirtsponsor bij de hoofdmacht en het vinden van een waardig opvolger niet eenvoudig bleek. Gekozen werd voor een goed doel. Met ingang van dit seizoen prijkt ‘Spieren voor Spieren’ op de voorkant van het oranje shirt.

“Aan het eind van het afgelopen seizoen gaf Lekkerkerker Houtimport na een periode van maar liefst 25 jaar aan dat hij niet verder ging als hoofdsponsor. Daarna hebben wij met diverse bedrijven en instellingen gesproken. Om diverse, volledig te respecteren, redenen zagen zij er vanaf. We slaagden er dus niet in om een nieuwe hoofdsponsor te vinden”, aldus HSSC’61-voorzitter Hans van Snippenberg, die overigens zelf binnenkort - na zestien jaar - de voorzittershamer aan een ander overdraagt.

Roldoek
“In feite zijn we een beetje het slachtoffer geworden van het succes van ons roterende reclamedoek (ondertussen goed voor maar liefst 1100 meter reclame – TS). Veel bedrijven steken op deze manier veel geld in de club en om vervolgens onder die 130 bedrijven ook nog eens een nieuwe hoofdsponsor te vinden, viel niet mee”, vult Eip Aantjes, voorzitter van de sponsorcommissie, aan.

Saamhorigheid
Het altijd inventieve HSSC’61 kwam met een prachtig idee. “We dachten eerst nog aan een sponsorcollectief of een shirt met daarop de tekst 'Alle sponsors steunen HSSC’61'. Volledig passend binnen onze vereniging, waarin saamhorigheid en eenheid de kernwoorden zijn”, leidt Van Snippenberg de stap naar Stichting Spieren voor Spieren in.

“Maar al brainstormend werd vanuit de sponsorcommissie het idee geopperd om een goed doel te adopteren. Snel kwamen we op stichting Spieren voor Spieren. Ruim 20.000 kinderen hebben een spierziekte in Nederland. Met onze gezonde spieren kunnen we het mogelijk maken om zieke kinderen ook plezier te geven. Volledig passend binnen onze beleving van het voetbalspelletje. Zo hebben we in het verleden ook altijd meegewerkt aan de door de KNVB georganiseerde Zwaluwentoernooien. Die stonden ook in het teken van steun aan sport voor gehandicapte kinderen. Want HSSC’61 is meer dan alleen voetbal”, weet Aantjes.

HZVV
Beide heren weten dat het besluit breed wordt ondersteund. “Leden en sponsors zijn ingelicht en omarmen onze plannen. Het is nu aan de vereniging om verder te bouwen aan de relatie met Spieren voor Spieren. We dachten uniek te zijn, maar inmiddels is HZVV uit Hoogeveen ons net voorgegaan. Ook zij hebben de stichting geadopteerd. Met acties proberen ze geld binnen te halen en uiteraard de stichting positief in het nieuws te brengen."

"Inmiddels hebben we ook al gekeken op de site van Kozakken Boys, dat zich al enkele jaren warm maakt voor 'Make a wish'. We gaan een actieplan opzetten en hopen in het voorjaar al de eerste cheque te overhandigen aan een vertegenwoordiger van Spieren voor Spieren”, vertelt Aantjes enthousiast verder.

“En dan is uiteraard ambassadeur Louis van Gaal van harte welkom. Maar we zijn ook tevreden met Frank of Ronald de Boer”, knipogen Van Snippenberg en Aantjes.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 13 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45