Fluwelen rechterbeen houdt Muilenburg op elk niveau overeind

Nieuws 1 keer gelezen

VUREN/LEERDAM - Dat de naam van Bart Muilenburg vrijwel wekelijks bij LRC Leerdam op het wedstrijdformulier staat, is opmerkelijk. Waar op dit niveau spelers meestal door vertegenwoordigers van de club gescout worden, liep dat met Muilenburg even anders.

De middenvelder, met het uitstekende rechterbeen, meldde zich samen met zijn maatje Jesse van Ekeren aan op Bruinsdeel. Zij komen van vierdeklasser Vuren, waar vandaan eerder Tim Ippel al de succesvolle overstap naar LRC Leerdam maakte.

Wie het verleden van vooral Muilenburg niet kent, fronste de wenkbrauwen. Zou de stap van de vierde naar de eerste klasse niet te groot zijn? Maar Muilenburg speelde met GJS al op eersteklasseniveau en stond destijds bij veel scouts in het boekje om hogerop te gaan. Hij koos echter voor het ‘kleine’ Vuren en werd daar ook nog eens geconfronteerd met een zware enkelblessure die een einde aan zijn voetballoopbaan dreigde te maken.

Muilenburg revalideerde meer dan een jaar en ging zijn wedstrijden weer spelen. “Uiteindelijk wilden Jesse en ik kijken waar wij nu echt staan. Het werd LRC en dat tot volle tevredenheid. Jesse zit dicht tegen de A-selectie aan. Ik kreeg van trainer Marcel van Steenis al snel een basisplaats.”

Pegel
Van Steenis ziet in Muilenburg (30) een prima nummer zes. Dat betekent een verdedigende rol op het middenveld, maar de trainer overweegt nu ook de gemakkelijk schakelende Vurenaar op tien te gaan zetten. Dat is de positie waar de ideeën ontstaan, de steekpass op de spitsen kan worden gegeven en zo af en toe van afstand op de goal van de tegenstander kan worden gevuurd. En dat Muilenburg een geweldige pegel in de rechtervoet heeft, weet men inmiddels op Bruinsdeel ook.

Prijzen
Muilenburg bleef zaterdag tegen De Meern aanvankelijk aan de kant. Van Steenis koos voor Rutger van der Kleij omdat hij lengte achterin nodig had. Muilenburg: “Bovendien speelt De Meern op kunstgras en dat is gezien mijn blessure in het verleden niet mijn favoriete bodem.”

Muilenburg, dagelijks in de buitenlucht als hovenier, heeft geen minuut spijt van zijn keuze voor LRC Leerdam. “Met alle respect voor mijn voetbalmaatjes bij Vuren, maar nu ben ik weer ècht aan het voetballen, tussen allemaal gasten die er ook wat van kunnen. Bovendien tref ik bij LRC een heel gezellige en fijne groep en dat is voor mij ook erg belangrijk.”

Langzamerhand krijgt ook hij zicht op de krachtsverhoudingen in de westelijke eerste klasse. “Mij is nu wel duidelijk dat wij dit seizoen echt moeten gaan meedoen om de prijzen, hoewel ik voor zaterdag op veel weerstand van Nivo Sparta reken.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44