'Janus Vos heeft veel voor Rijswijkse Boys betekend'

Nieuws 5 keer gelezen

RIJSWIJK - Erevoorzitter Janus Vos van Rijswijkse Boys is vandaag (25 september) op 93-jarige leeftijd overleden.

Vos genoot grote bekendheid in het regionale amateurvoetbal. Hij is maar liefst 36 jaar voorzitter van Rijswijkse Boys geweest. In 1986 werd hij benoemd tot erevoorzitter. Vos werd vanwege zijn vele maatschappelijke verdiensten koninklijk onderscheiden en was ook drager van de gouden KNVB-speld.

“Een markant man die veel voor Rijswijkse Boys heeft betekend”, stelt Kees Bouman, de huidige voorzitter van Rijswijkse Boys. “Hij was nog altijd zeer betrokken bij de club. Bijna elke zaterdag was hij nog bij de thuiswedstrijden aanwezig. Tot zijn 91-ste inde hij nog trouw de entreegelden. Ik heb wel eens gevraagd hoe lang hij dat heeft gedaan. Maar dat wist hij zelf ook niet.”

Humor
Beroemd waren zijn speeches tijdens allerlei bijeenkomsten. Daarin voegde Vos op eigen wijze humoristische noten toe.

Op 31 augustus gaf Janus Vos samen met Maar van der Vliet, de oud-voorzitter van Giessen, nog het startsein voor GRC14 (de fusieclub).

Janus Vos is oorspronkelijk afkomstig uit Wijk en Aalburg. Maar verhuisde na de tweede wereldoorlog naar Rijswijk. Hij was 65 jaar lid van Rijswijkse Boys. 

Afgelast
Alle wedstrijden van Rijswijkse Boys en GRC14 (jeugd) zijn in verband met het overlijden van Janus Vos voor komende zaterdag (28 september) afgelast. Rijswijkse Boys 1 - Roda Boys/Bommelerwaard 1 zal nu waarschijnlijk op zaterdag 19 oktober worden gespeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden