Schuermans niet op voorhand onder indruk van LRC

Nieuws 25 keer gelezen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta-trainer Roland Schuermans zag zaterdag een mogelijke kampioenskandidaat in VVZ’49. De Zaltbommelse eersteklasser kwam er nauwelijks aan te pas, ook al bleef de nederlaag beperkt tot 1-2.

Na afloop hemelde trainer Roland Schuermans de winnende ploeg uit Soest helemaal op. Voor het duel had hij zijn licht al opgestoken bij de trainer van De Meern, maar wat VVZ’49 in Zaltbommel liet zien, overtrof zijn verwachtingen. “Een ontzettend beweeglijke ploeg met wisselende, lopende mensen. Daar zat echt een idee achter.”

Nivo Sparta hapte in de eerste helft naar adem en mocht van geluk spreken dat de achterstand tot 0-1 beperkt bleef. Doelman Dennis Westerlaken voorkwam erger, maar de beperkte voorsprong was vooral te wijten aan de aanval van VVZ’49 die de meest eenvoudige kansen kinderlijk om zeep hielp. Na de rust zette Schuermans een extra verdedigende middenvelder in waardoor het verdedigend beter in elkaar stak. Johnnie Noorthoek en Davey Brothwell kregen de bal niet achter de Soester keeper.

Alles of niks
De tweede goal viel aan de andere kant, achter Westerlaken. “Daarna gingen we alles of niks spelen, wat in de 89ste minuut resulteerde in een doelpunt van  Peti Lutgens, maar het was te laat. VVZ was in de laatste twintig minuten total loss. Hadden we voorin een breekijzer dat raad weet met de lange bal, dan had de 2-2 erin gezeten. Maar zo’n type aanvaller hebben we helaas niet.”

Bovenuit
Door de nederlaag zakt Nivo Sparta weg naar de tiende plaats met drie punten uit drie duels. De eersteklasser kan zijn borst natmaken: zaterdag wacht het uitduel bij LRC Leerdam.

Schuermans is niet onder de indruk. “LRC won zaterdag in de laatste minuut bij De Meern. Valt die goal niet, dan hebben ze vijf punten en staan ze in de middenmoot. Tot nu toe heb ik één ploeg gezien die er bovenuit springt: VVZ, waar wij tegen speelden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden