Labee: 'Rafels wegnemen en nieuwe start maken'

Nieuws 6 keer gelezen

AMEIDE - Wim Labee, de nieuwe voorzitter van vv Ameide, gaat nog deze week met Bas Rikkers om tafel om de vorige week ontstane vervelende situatie (oud-voorzitter Rikkers zegde zijn lidmaatschap op) te bespreken en namens de club excuses te maken.

Rikkers toont zich vooralsnog rechtlijnig: “Voor alle duidelijkheid, ik ben een man van de luwte en heb altijd zo gewerkt. Maar dit afscheid kwam wel heel koel over. Afgelopen mei heb ik tijdens de uitwedstrijd tegen GDC besloten te stoppen als voorzitter. In mijn ogen werden toen normen en waarden overschreden”, aldus Rikkers. 

“Vrijdagavond, na toespraken van de nieuwe voorzitter Wim Labee en erevoorzitter Klaas van Oort, volgde er niets. Zelfs geen bosje bloemen voor mijn vrouw. Ik heb na afloop iedereen een hand gegeven en ben twee minuten later teleurgesteld naar huis gegaan. De volgende ochtend heb ik bedankt als lid.”

Rikkers blijft het voetbal wel volgen. “Maar ik heb echt mijn laatste stappen op Meihoven gezet. Met Wim Labee wil ik nog wel praten, hem neem ik niets kwalijk.  Terugkomen op mijn beslissing doe ik echter niet.”

Intentie
Maar als het aan zijn opvolger Wim Labee ligt, gebeurt dat wel. “Na de sluiting van de vergadering is verzuimd opnieuw kort aandacht te besteden aan zijn afscheid en Bas minimaal een boeketje aan te bieden. Zaterdag hebben wij helaas geconstateerd dat Bas zich hierdoor persoonlijk zeer geraakt voelde. Uiteraard betreuren wij deze gang van zaken. Overigens was het onze intentie om op de eerstvolgende nieuwjaarsreceptie op zijn afscheid terug te komen”.

Nog deze week gaat de nieuwe voorzitter met Rikkers om tafel om welgemeende excuses aan te bieden. “We gaan de ontstane rafels wegnemen en een nieuwe start maken”, besluit Labee.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 3 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 13 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren