Nog veel vragen over realisatie sportpark Giessen-Rijswijk

Nieuws 7 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK • Ondanks dat de Woudrichemse gemeenteraad achter de plannen staat voor de aanleg van sportpark Almbos, roept het voorstel nog wel vragen op.

Vooral op financieel vlak plaatsen de politieke partijen hun kanttekeningen bij het project. De verlichting is één van de zaken die te veel geld kost volgens de PvdA, VVD en Gemeentebelangen.

“De beide kunstgrasvelden worden uitgerust met ieder acht lichtmasten en iedere lichtmast met twee armaturen. Dit is volgens ons een behoorlijke luxe. Bij een gemiddeld gebruik van vier uur per week komt de jaarlijkse rekening uit 5000 euro. Er is geen andere club in deze omgeving die zo’n enorme verlichting heeft”, aldus René Hoegee van Gemeentebelangen.

Volgens wethouder Renze Bergsma is er wel degelijk nagedacht over de verlichting. Eerst werd uit gegaan van twee gewone velden en één kunstgrasveld. In het voorstel zoals het er nu ligt, zijn dat twee kunstgrasvelden en één gewoon veld geworden.

“De omwonenden hebben belang bij zo min mogelijk lichthinder. Dat betekent dat het middelste veld niet verlicht kan worden,  omdat deze  dicht bij de bebouwing ligt en daar niet op getraind kan worden. De buitenste twee velden kunnen wel verlicht worden en daar kan wel getraind worden. Deze worden kunstgrasvelden, omdat die meer capaciteit kunnen verdragen”, legt Bergsma uit.

Wensenpakket
Daarnaast vallen  de kosten voor het totale wensenpakket dat er nu ligt volgens Gemeentebelangen tegen. “Dit pakket bedraagt nu bijna twee miljoen in plaats van de eerdere geraamde 1,7 miljoen.”

De VVD is van mening dat er een flink bedrag aan gemeenschapsgeld is te besparen. “Ondanks dat de clubs toezeggen tevreden te zijn met een half verharde parkeerplaats, wordt er nu toch van een volledig verharde parkeerplaats uitgegaan. Dat is niet nodig”, merkt Robert van Dijk op.

Ook het in zee gaan met dezelfde aannemer van het in aanbouw zijnde zwembad in Andel, dat op dit moment vertraagd is door het faillissement van de bouwer, baart de partijen zorgen.

Gemiste kans
De PvdA vindt de voorstellen voor wat betreft het sportpark een ‘gemiste kans’. “De plannen hadden veel duurzamer gekund", aldus Martin van Dijk, tijdens de laatste opiniërende raadsvergadering in Woudrichem nog fractievoorzitter van de PvdA.

Daarnaast betreurt de PvdA’er het dat het sportcomplex niet multifunctioneel is. “Er komt straks een brede school vlakbij, daar zitten kinderen op die er heel goed gebruik van zouden kunnen maken. Ik gun het onze bewoners dat we er allemaal wat aan hebben.”

Op 18 december 2012 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan om een nieuw sportpark voor de te fuseren voetbalverenigingen van Giessen en Rijswijk te realiseren. Het toekomstige sportpark komt te liggen op de velden van Giessen en een deel van het Almbos.

Begin oktober praat de gemeenteraad verder over de voorstellen van sportpark Almbos.

Anouchka van Breugel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden