CFM/Transito krijgt deksel op de neus

Nieuws 7 keer gelezen

VLISSINGEN/WERKENDAM - CFM/Transito 1 heeft de uitwedstrijd tegen Groene Ster 2 (Vlissingen) met 5-1 verloren.

De thuisploeg had in de eerste helft de betere kansen en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Na rust kwam CFM/Transito 1 beter in de wedstrijd en kreeg het kansen op de gelijkmaker. Deze viel echter niet, waardoor Groene Ster 2 de kans kreeg om de marge te vergroten. Nadat een aantal minuten voor tijd de 3-1 viel, probeerde CFM/Transito 1 een doelpunt te forceren door een extra veldspeler in te zetten. Groene Ster 2 hield zich echter staande en was in de tegenaanval nog tweemaal doeltreffend, waardoor de eindstand op 5-1 werd bepaald.

Onrustig
CFM/Transito 1 begon onrustig aan de wedstrijd in Vlissingen. Door snel en veel balverlies werd  het de thuisploeg erg makkelijk gemaakt. Groene Ster 2 was veel in balbezit en creëerde de betere kansen, maar kwam niet meteen tot scoren. Pas in de dertiende minuut wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Een vrije trap op de rand van de cirkel werd slim breed gelegd en vervolgens hard achter keeper Niek Swagemakers werd geschoten.

Groene Ster 2 bleef vervolgens domineren, maar maakte de kansen niet af. CFM/Transito 1 wist hier maar weinig tegenover te stellen en met een 1-0 stand gingen de beide teams rusten.

Los
Na rust kwam de wedstrijd los. CFM/Transito 1 voerde meteen aan het begin de druk op, maar tot grote kansen leidde dit niet. Groene Ster 2 kwam er via de counter een aantal keren goed uit, maar door goed keeperswerk van Niek Swagemakers bleef een tweede treffer voor de gastheren vooralsnog uit. CFM/Transito 1 was echter niet zorgvuldig in balbezit en na vijf minuten spelen in de tweede helft strafte Groene Ster 2 dit af: 2-0.

CFM/Transito 1 herpakte zich na deze tegentreffer en even later schoot Dennis Blom de aansluitingstreffer in het dak van het doel. CFM/Transito 1 voerde de druk weer op en Richard Biemans leek op weg naar de gelijkmaker. Na een goede combinatie kon hij van een meter of acht uithalen, maar met een goede redding voorkwam de doelman van de gastheren de 2-2.

Effectief
Na wat kansen over en weer was het woord echter weer aan Groene Ster 2. Door vijf minuten voor tijd de 3-1 binnen te schieten trok het de wedstrijd naar zich toe. CFM/Transito 1 probeerde in de slotfase doelpunten te forceren door een extra veldspeler in te zetten, maar kreeg het deksel op de neus. Groene Ster 2 was uiterst effectief in de omschakeling en kwam nog tweemaal eenvoudig tot scoren. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5-1.

Dit verlies betekent de tweede nederlaag voor CFM/Transito 1 in drie wedstrijden.

CFM/Transito 1 speelt volgende week woensdag, 25 september, de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander in sporthal De Crosser is dan FM Sranang 1 uit Goes. De wedstrijd start om 22:00 uur.

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 12 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 12 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden