Mooi affiche: Alblasserdam - Nieuw-Lekkerland

Nieuws 119 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In het verschijningsgebied van onze kranten Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl is de derby tussen Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland zonder twijfel hét affiche van de week. Uiteraard is @RVoetbal erbij.

Stedoco is de trotse koploper in de hoofdklasse B. Zaterdag wacht een ware krachtproef als het sterke HSV Hoek op bezoek komt. Zal Stedoco zich kunnen meten met de Zeeuwen? Dat zou een prestatie van formaat zijn.

Nul
Volgende week is de old firm Nieuw-Lekkerland tegen De Zwerver, maar eerst wacht de Lekkerlanders de uitbeurt tegen de Alblasserdamse buren. Beide ploegen kunnen de punten erg goed gebruiken. Alblasserdam staat nog op de hatelijke nul en Nieuw-Lekkerland peurde uit de ontmoetingen met Heerjansdam en Spijkenisse -niet de minste tegenstanders- slechts één punt. Het publiek op Souburgh zal er dan ook zeker 'ns goed voor gaan zitten.

De Zwerver verraste bij SHO en moet die lijn zijn door te trekken tegen het puntgelijke Klundert. Drechtstreek is prima gestart en kan zich op de Molenwei testen tegen het op papier sterke Heerjansdam, dat echter met twee punten nog niet helemaal meevalt.

Degradatieduel
Bij sv Meerkerk is de rust teruggekeerd, Trainer Bert Buizert zal tegen de sterke debutant Tricht weer op de bank zitten. Ook dit is in 2F een wedstrijd om naar uit te kijken.

Om VVAC-DFC nu al als een degradatieduel te bestempelen gaat wel erg ver, maar feit is dat beide derdeklassers nog puntloos zijn. En dus zal VVAC vol aan de bak moeten om de punten op De Put te houden.
Peursum is de trotse koploper en gaat die positie in Dordrecht verdedigen tegen EBOH. Dat mag op basis van de ranglijst een 'makkie' lijken, maar dat zal het zeker niet worden. Wat de Giessenburgers betreft mag het te verwachten herstel van EBOH echter nog wel even uitblijven...

De Alblas moet een winnende daad stellen bij ASH. Anders wordt het toch voorlopig naar beneden kijken in plaats van naar boven. Ameide lijkt de borst nat te kunnen bij SC Amstelwijck. Groot-Ammers is wat ons betreft licht favoriet tegen Herovina en van Papendrecht valt te verwachten dat het tegen het weliswaar versterkte Groote Lindt op titelkoers zal blijven.

Trio
Arkel, Schelluinen en Streefkerk zijn de koplopers in 4C. Van Arkel (uit tegen Haaften) en Streefkerk (thuis tegen SV Noordeloos) is puntverlies niet te voorzien, maar HSSC'61-uit is voor Schelluinen lastiger. Wij zijn benieuwd of het trio leiders intact blijft. Lekvogels neemt het op tegen Asperen, een naam die steeds vaker opduikt in het rijtje van titelkandidaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden