Hoort Asperen bij titelkandidaten?

Nieuws 30 keer gelezen

REGIO LEERDAM – De naam van Asperen duikt de laatste weken steeds vaker op als mogelijke titelkandidaat in de 4e klasse C. Zaterdag mag de ploeg laten zien of dat terecht is.

In Asperen komt Lekvogels op bezoek. Het zijn overigens vooralsnog slechts collega-trainers die Asperen in het rijtje titelkandidaten plaatsen. Richard Smaal zal voorlopig geen woorden van gelijke strekking gebruiken. Na het gelijkspel bij Dubbeldam wist Smaal dat het beter moet. “We moeten tegen Lekvogels uit een ander vaatje tappen”, vond Smaal. @Rvoetbal gaat kijken of Asperen indruk kan maken tegen de opponent uit Lexmond, dat eveneens vier punten heeft.

Haaften treft met Arkel een andere titelkandidaat uit 4C. Arkel heeft na twee wedstrijden nog de volle buit. Haaften won zijn eerste wedstrijd en verloor vorige week niet onverwacht bij Streefkerk. Arkel heeft de beste papieren, maar de jonge thuisploeg zal zijn huid zo duur mogelijk verkopen.

Topklasser
In de 1e klasse C is Leerdam Sport nog puntloos. Tegen ARC uit Alphen aan de Rijn, twee jaar geleden nog topklasser, zal het niet eenvoudig zijn daar verandering in te brengen.
LRC is ondanks het gelijkspel van afgelopen zaterdag nog koploper en gaat op bezoek bij het sterke De Meern, dat net als de Leerdammers op vier punten staat.

Kansen
WNC was vorig seizoen kampioen gelijke spelen en heeft die draad dit seizoen weer opgepakt. De ploeg kreeg in beide wedstrijden genoeg kansen op de winst en dat zal zaterdag op eigen veld tegen SV Capelle weer zo zijn. De vraag is of WNC die kansen dit keer weet te pakken.

In diezelfde klasse is Tricht het seizoen goed begonnen, met een koppositie tot gevolg. Zaterdag krijgt de ploeg bezoek van het puntgelijke Meerkerk.

Krachtsverschil
In de 3C won ASH zaterdag knap bij DFC. De ploeg van Gerrit Molenaar zal dat herstel tegen De Alblas willen voortzetten. Datzelfde geldt voor Herovina bij Groot-Ammers. Volgens spits Maarten Lievaart zal het krachtsverschil klein zijn. “We zijn de laatste jaren aan elkaar gewaagd. Degene die het best begint, zal de wedstrijd winnen”, voorspelt Lievaart.

In 3D is Heukelum nog puntloos. Ook tegenstander NOAD’32 overtuigde dit seizoen nog niet, dus zal Heukelum zich niet kansloos achten.

In de 4e klasse C zal Vuren op eigen veld zeker niet kansloos zijn tegen Raptim. SVS’65 krijgt het tegen Dubbeldam moeilijker. Dat geldt zeker ook voor HSSC’61, dat Schelluinen op bezoek krijgt. In 4D gaat MVV’58 in Waalwijk bij WSC proberen de nederlaag tegen Kerkwijk weg te poetsen.

Zondag
Beesd moest zondag duidelijk zijn meerdere erkennen in RKDVC. Komend weekend gaat de ploeg proberen tegen Emplina zijn eerste zege in de 3e klasse C te pakken.

Voor Rhelico stond er in 4F een uitwedstrijd bij hekkensluiter SC Elshout op het programma. Die wedstrijd is echter omgezet en dus wordt de wedstrijd nu in Rumpt gespeeld. Olof Schiltmans is de man om in de gaten te houden. De Rhelico-spits scoorde al zesmaal.

In 5D gaat Ophemert op bezoek bij degradant Teisterbanders een lastige wedstrijd tegemoet. Waalkanters/Opijnen hoopt bij Raptim minimaal zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden