Tegen SVW moet het gebeuren voor Altena

Nieuws 120 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De competitie is pas een paar weken oud. Toch beginnen de verschillen zich al te openbaren.

In de topklasse is Kozakken Boys na de nederlaag tegen HHC Hardenberg terug op aarde. Komende zaterdag krijgt de ploeg van trainer Dogan Corneille echter alle gelegenheid om revanche te nemen uit bij Ter Leede, dat nog op nul punten staat.

In de hoofdklasse moet Achilles Veen nog bekomen van de nederlaag tegen Stedoco. Waarschijnlijk wordt het uit bij Kloetinge wederom een slijtageslag.

Almkerk weet inmiddels dat het in de eerste klasse A geen makkie gaat worden. Of de punten bij Zuidvogels mee gaan naar Almkerk is afwachten, al zou een overwinning goed van pas komen.

Verrassen
De seizoensopening van het gedegradeerde Altena is ronduit tegenvallend in de tweede klasse F. Zaterdag ligt de kans voor het grijpen om de eerste driepunter te noteren tegen SVW, dat echter knap op de been bleef tegen Roda Boys en WNC. GDC blijft verrassen. Hard werken is het devies in Eethen. Zaterdag wacht echter een ploeg van kaliber met Roda Boys. Toch sluiten we een verrassing in Aalst niet uit.

Rijswijkse Boys lijkt het beter te gaan doen dan het afgelopen seizoen. Het tot nu toe tegenvallende GJS, dat hard aan een driepunter toe is, is de te kloppen ploeg in Dalem.

Tierelier
In de derde klasse draait het bij het gepromoveerde Woudrichem als een tierelier. BLC zal echter zeker proberen om de koploper pootje te lichten op het Bolwerk. Sleeuwijk voldoet nog niet aan de status van titelkandidaat. De manschappen van trainer Philip den Haan wachten nog op hun eerste zege. Wellicht gaat dat uit bij SSC’55 gebeuren.

NOAD’32 is ook nog niet op gang. Dus zal het tegen het puntloze Heukelum moeten gebeuren. Wilhelmina’26 is tot dusver puntensprokkelaar. Dat lijkt bij Zuilichem ook het hoogst haalbare. Sparta’30 is uit op revanche bij BVV.

Giessen doet het boven verwachting in de vierde klasse. De ploeg van trainer Ron Laros staat op kop. Zaterdag tegen Willem II is het wel erop of eronder.

Zondag
Op zondag doen Dussense Boys en Be Ready het naar behoren in de vierde klasse. Be Ready kan laten zien wat het waard is in de Maasderby bij Right’Oh. Dubbeldam tegen Dussense Boys is een confrontatie tussen de koplopers. Het is te hopen dat trainer Jerome Ceton zijn elftal goed neer kan zetten, aangezien Dubbeldam licht favoriet is.

HHC’09 ontvangt Nieuwkuijk. De equipe van trainer Tonny Coenen zal zijn uiterste best moeten doen om de punten in Heusden te houden om niet direct in de problemen te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden