Gwaeron Stout: 'Niet verwacht dat ik nu al basisspeler zou zijn’

Nieuws 22 keer gelezen

NIEUW LEKKERLAND/WERKENDAM – Bijna twee jaar geleden keek Gwaeron Stout in het Spaanse Albir zijn ogen uit bij de trainingen van Kozakken Boys. Hij was er in januari 2012 met zijn club De Zwerver om zich voor te bereiden op de tweede competitiehelft.

Een paar maanden later ging in Nieuw-Lekkerland de telefoon bij de ‘Stoutjes’. Of de toen 18-jarige middenvelder de overstap naar Werkendam wilde maken. Het zou een leerjaar worden, maar trainer Michel Langerak deed vaker een beroep op het dynamiek van de nu 20-jarige Gwaeron Stout dan verwacht. Van de dertig wedstrijden in de topklasse kwam Stout er 22 in actie. Hij stond zeven keer in de basis.

De voetbalcarrière van de eerstejaars PABO-student raakte opeens in een stroomversnelling. De trainerswissel pakte voor hem goed uit. Trainer Dogan Corneille en zijn staf zien in Stout de ideale man voor de bezetting van de rechterkant van het middenveld.

Stout: "Boven verwachting. Ik had echt niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Het nieuwe systeem is mij op het lijf geschreven. In tegenstelling tot vorig jaar komen wij er nu veel meer voetballend uit. Mij maakt het eigenlijk niet uit. Ik heb voldoende loopvermogen om IN beide systemen te spelen. Als het moet kan ik ook op ‘10’ uit de voeten. Het valt wel op dat ons huidige 4-4-2-systeem door tegenstanders lastig te bespelen is.”

Bijzonder
Stout denkt dat de komst van Theo Lucius en Danny Buijs ook bijdraagt aan de successen in de competitie en het bekertoernooi. "Met hun ervaring en manier van spelen dwingen ze veel af. Tegenstanders gaan geen druk op dergelijke spelers zetten. Theo is er voor de rust, Danny kan overal op het veld veel druk zetten op tegenstanders. Er staat wel een ploeg nu, hoor. Als je ziet wat er dan nog allemaal op de bank zit, dan is het echt bijzonder dat ik speel. De trainingen zijn messcherp, want iedereen wil zich in de ploeg spelen.”

Stout zag geen enkele aanleiding om bij de club te vertrekken. “Ik merkte al dat ik steeds dichter bij een basisplaats kwam. Mijn geduld is voorlopig beloond.”
Vorig seizoen kwam Stout tegen HHC geen minuut in actie. “Ik vond het wel een grote club. Het wordt zaterdag echt geen makkie.”

(Bron: Kozakken Boys Topklassepagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden