Danny Verwolf (LRC) kiest geleidelijke weg omhoog

Nieuws 7 keer gelezen

LEERDAM - Danny Verwolf begon met voetballen bij Haaften in de vierde klasse. Na enkele seizoenen in de derde- en tweede klasse is hij nu bij LRC Leerdam aanbeland in de eerste klasse. “Ik wil fit blijven en zoveel mogelijk spelen.”

Danny Verwolf kiest voor de geleidelijke weg omhoog. Op jonge leeftijd debuteerde hij al bij Haaften in het eerste elftal.

Op 18-jarige leeftijd maakte hij al eens de in Haaften gevoelige overstap naar buurman WNC, destijds derdeklasser.

“Dat ging aardig”, vindt Verwolf. “Na een jaartje ging ik samen met Lloyd Hobo echter weer terug naar Haaften. Toen zijn we met Haaften ook gepromoveerd naar de derde klasse.”

Haat en nijd
Nadat Haaften weer naar het laagste niveau degradeerde, keerde Verwolf terug in Waardenburg.

“Het was me daar goed bevallen en ik kende een hoop mensen. Het kan weleens haat en nijd zijn tussen Haaften en WNC, maar dat speelt bij mij niet. Bij mijn eerste overstap werd niet al te positief gereageerd. De tweede keer werd het me meer gegund. Toen had ik natuurlijk ook al wat meer laten zien bij Haaften.”

In de tweede klasse kende Verwolf als aanvalsduo met André Zondag een succesvol jaar, dat bijna leidde tot promotie. “Afgelopen seizoen was een stuk minder. Na de winter leek het wel of iedereen het zat was. Dat was niet zo, maar het lukte gewoon niet. We konden niet brengen wat iedereen had verwacht.”

Sneller
De 25-jarige Verwolf maakt nu dus alsnog de stap naar de eerste klasse en hij lijkt er klaar voor.

“Het bevalt in ieder geval goed”, vertelt Verwolf. “Het gaat allemaal weer een stukje sneller. We moeten als collectief meer doen, meer aan je verdedigende taken denken.”

Bij LRC komt de aanvaller in een gespreid bedje. Zowel de technische staf als een groot deel van de selectie is intact gebleven. Trainer Marcel van Steenis heeft ook de speelwijze gehandhaafd. “Het is allemaal heel duidelijk”, vindt Verwolf. “We spelen met een aanvallend en een verdedigend blok van ieder vijf spelers. We weten precies wat we moeten doen bij balbezit en bij balverlies.”

Linkerkant
In de voorbereiding werd Verwolf vooral aan de linkerkant gebruikt, wat wel wennen is.

“Ik ben eigenlijk een aanvaller. Dat vind ik ook een stuk simpeler. Nu moet ik veel verdedigender denken en dat moet ik echt nog leren.” De in het dagelijks leven in een drukkerij werkzame Verwolf is eerlijk over zijn rol: “Ik vind een plek voorin eigenlijk prettiger. Het maakt me echter ook weer niet zoveel uit waar ik speel. Ik wist dat bijna iedereen zou blijven en dat het dus moeilijk zou zijn om überhaupt in het elftal te komen.”

Knie
Het is één van zijn weinige persoonlijke doelstellingen: zoveel mogelijk aan spelen toekomen. Een begrijpelijk doel, gezien zijn blessureverleden.

“Ik heb eigenlijk altijd last van mijn knie gehad, vanwege een scheurtje in mijn buitenste meniscus”, legt Verwolf uit. “Nu gaat het goed, ik kan eigenlijk alles. Wel is het even afwachten hoe het in de winter gaat. En op kunstgras krijg ik misschien ook eerder een reactie.”

Een operatie wil Verwolf zo lang mogelijk uitstellen. “Als ik in mei geopereerd word, kan ik in augustus wel weer fit zijn. Dat is het probleem niet. Maar na zo’n operatie kan op langere termijn wel slijtage ontstaan en daarom wil ik het zo lang mogelijk uitstellen.”

Derby
In de voor LRC en Verwolf vrij onbekende westelijke 1e klasse A gaan de Leerdammers voor minimaal een plek in de nacompetitie.

“Doordat je de ploegen niet kent, kan ik heel moeilijk in te schatten hoe de competitie gaat verlopen”, bekent Verwolf. Uiteraard springt de Leerdamse derby tegen Leerdam Sport ook bij Verwolf in het oog.

“Daar kijk ik nu al heel erg naar uit. Voor Leerdammers is dat natuurlijk echt de wedstrijd van het jaar. Met WNC heb ik vorig jaar ook tegen Leerdam Sport gespeeld. Ik vond ze in hun veldspel veruit de beste ploeg van de tweede klasse.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden