Mank en De Zwerver hebben tijd nodig

Nieuws 58 keer gelezen

KINDERDIJK – De speurtocht naar balans en de juiste poppetjes op de juiste plaats heeft nog even tijd nodig, weet Richard Mank, sinds deze zomer de nieuwe hoofdtrainer van De Zwerver. “Ik verwacht niet dat we de puzzelstukjes al bij de competitiestart op de juiste plekken hebben liggen. Er is meer tijd nodig, vermoed ik.”

Mank is op sportpark De Schans de opvolger van Arie Schep. Onder diens leiding werkte De Zwerver een tamelijk flets seizoen af, waarin van een ferme klik tussen de spelersgroep en de trainer geen sprake was. Desondanks handhaafde de ploeg zich wel in de sterke eerste klasse B.

“Als we dat komend seizoen opnieuw weten te bereiken, dan hebben we een goed resultaat neergezet”, meent Richard Mank. “Van daaruit zullen we moeten verder bouwen aan een team waarmee de club vooruit kan. Voorwaarde is echter wel dat we de spelers weten vast te houden. De groep waarover ik kan verschikken zit vol potentie. Dat bleek al in de oefencampagne waarin we tegen collega-eersteklassers en hoofdklasseclubs prima konden meekomen en zelfs delen van wedstrijden dicteerden. In de voorbereiding zag je echter ook dat we het heel lastig hebben tegen opponenten die ons het spel laten maken. Er is dus genoeg werk aan de winkel hier op De Schans.

De Zwerver startte met een nederlaag tegen Sliedrecht. Daarna volgen duels met SHO, Klundert en… streekrivaal Nieuw-Lekkerland. “In die laatste partij zullen we er zeker moeten staan!”, kent Mank het belang van de klassieker. “En dat zullen we doen ook!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden