Hardinxveld opent met zege op GDC

Nieuws 15 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Hardinxveld heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd met winst afgesloten. Aan de eigen Sluisweg werd het bezoekende GDC in een levendig en tot het laatste fluitsignaal spannend duel met 3-2 verslagen.

Het team van Hardinxvelds nieuwe trainer Ferry van Dijk repareerde nog voor de rust een vroeg opgelopen achterstand. In de tweede helft leek Hardinxveld bij 3-1 de wedstrijd beslist te hebben. Maar door de snelle aansluitingstreffer van de gasten volgde er nog een spannende slotfase.

Het bezoekende GDC kwam sterk uit de startblokken tegen Hardinxveld dat onrustig begon. Met een fraaie redding op een kopbal uit een hoekschop voorkwam doelman Marco van der Linden direct al een achterstand. Toch sloegen de bezoekers na een kwartier toe door een vrije trap net buiten de zestien meter snoeihard in de kruising te jagen.

Energieker
Geschrokken door de 0-1 pakte Hardinxveld vanaf dat moment de zaken een stuk energieker aan. Uit een hoge voorzet over de verdediging van GDC was het Vincent van Lopik die na ruim 20 minuten de gelijkmaker binnen schoof. Na de 1-1 leek Hardinxveld door te drukken, maar op aangeven van Sjoerd Ooms schoot Joran Schröder alleen voor de keeper net naast en redde de GDC-doelman met de voet een inzet van Vincent van Lopik.

Voor de pauze kreeg Hardinxveld de beloning voor het betere spel. Tussen de doelman en een verdediger van GDC dook Dennis van Es op die met een fraai boogbal richting het doel 2-1 aantekende.

Veerkracht
De ploeg van WSB Solutions vervolgde de tweede helft de ingeslagen weg. Met fantastische reddingen op een schot van Marek Verweij en een kopbal van invaller Benjamin van der Graaf hield de GDC-doelman zijn ploeg in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft leek de beslissing te vallen toen Vincent van Lopik ontsnapte en eerst de GDC-doelman nog op zijn weg vond, maar in de rebound wel de 3-1 voor Hardinxveld binnen schoot.

De gasten toonden veerkracht en scoorden binnen een minuut uit de tegenaanval 3-2. Met nog ruim een kwartier te gaan bleef spanning bestaan over de verdeling van de eerste competitiepunten. Door het sterke verdedigingswerk kwam de voorsprong van Hardinxveld aan het eind niet serieus in gevaar. Aan de andere kant pareerde de GDC-doelman andermaal een ogenschijnlijk onhoudbaar schot van Marek Verweij. Daarmee bleef het bij een over de hele wedstrijd genomen verdiende 3-2 openingswinst voor Hardinxveld.

Komende zaterdag gaat Hardinxveld in de tweede competitiewedstrijd op bezoek bij Rijswijkse Boys.

Opstelling Hardinxveld: Marco van der Linden, Patrick Zwakhals, Christian Verschoor, Wouter Romeijn, Danny den Haan (44’Robert Bezemer), Marek Verweij, Vincent van Lopik, Dennis van Es, Sjoerd Ooms (70’ Robin de Kok), Joran Schröder, Lars Coerts (60’ Benjamin van der Graaf).

(verslag ingestuurd door vv Hardinxveld)

• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 10 uur geleden