Gerechtigheid in blessuretijd op Molenvliet

Nieuws 8 keer gelezen

GORINCHEM - Unitas leek de eerste wedstrijd van de competitie evenals in de drie voorgaande seizoenen een valse start te maken, maar in de blessuretijd pakte het toch nog een punt tegen Wilhelmina'26 (1-1).

Unitas opende de wedstrijd voortvarend, want in de beginfase was het Corne van Horik die net voorlangs schoot. Ook de bezoekende ploeg uit Wijk en Aalburg zat niet stil. Zo was het aanvoerder Gert Jan Kraan die met een prima sliding in de 14e minuut een Wilhelmina-speler van een treffer af hield. De bezoekers speelden een opportunistisch spelletje waar de mannen van Richard van Gils veel moeite mee hadden.

Na 36 minuten spel was het Samuel Vos die met de punt van zijn schoen de 0-1 wist binnen te tikken. Een minuut later was het bijna  0-2, maar gelukkig  voor Unitas werd verder onheil voorkomen.

Ander vaatje
Na de hervatting werd er door de roodbroeken uit een ander vaatje getapt.  Na 51 minuten spel noteerden we de gelijkmaker, maar de treffer van Hans Bos werd door de goed leidende scheidsrechter Gijs Nefkens uit Utrecht terecht afgekeurd. Unitas bleef hierna de beter voetballende ploeg, maar wist zich weinig kansen te creëren tegen de goed spelende Wilhelmina-defensie met als uitblinker doelman Mitchel Kerkwijk, die kansen van de ingevallen Jeffrey Scheffers en Stefan Walhain onschadelijk wist te maken.

De inzet van de thuisclub werd in blessuretijd beloond door een treffer van verdediger Moussa Afkeran, die uit een hoekschop van Corne van Horik doelman Kerkwijk kansloos liet.  Scheidsrechter Nefkens hield het een paar minuten later voor gezien en beide ploegen konden tevreden zijn met dit gelijkspel.

Volgende week wacht de uitbeurt bij Sparta’30, dat Noad’32 op eigen veld met 1-2 klopte.

(verslag: Bertus Nooitrust - Unitas)