'Meerkerk kan op termijn terug naar 1e klasse'

Nieuws 12 keer gelezen

MEERKERK - Gert-Jan Koekkoek begint vandaag aan zijn negende seizoen in de hoofdmacht van tweedeklasser sv Meerkerk. Inmiddels is hij aanvoerder en de spelbepalende middenvelder in het team van trainer Bert Buizert.

“Ik debuteerde onder John Vink en beleefde gelijk het hoogtepunt van mijn voetbalcarrière. In Heerjansdam promoveerden we via de nacompetitie. Arjan Versluis was geschorst en ik mocht meedoen in de finalewedstrijd tegen NSVV. We wonnen voor veel publiek met 4-2”, herinnert de nu 25-jarige Gert-Jan Koekkoek zich heel goed.

Plafond
Slechts één jaar waren de geelzwarten actief op het toen een na hoogste niveau.

“Ooit wil ik daar weer spelen, uiteraard met Meerkerk. Ondanks aanbiedingen in het verleden van Stedoco, Sliedrecht en Roda Boys ben ik gebleven. Na een gesprek terug in de auto twijfelde ik geen moment en besloot ik met mijn vrienden uit het dorp te blijven voetballen. Geld is voor mij niet belangrijk, met elkaar tijdens of na afloop van een training of wedstrijd plezier hebben wel. Ik bereik liever het plafond met Meerkerk, dan dat van mijzelf”, aldus de als sportbegeleider op een detentiecentrum voor vreemdelingen werkzame voormalige verdediger.

Lastig
“Op termijn moeten we weer terug kunnen keren naar de eerste klasse, ook voor mij het maximaal haalbare. Komend seizoen wordt dat nog lastig, met WNC, Roda Boys en mogelijk GJS als titelkandidaten. Afgelopen voetbaljaar bereikten we de nacompetitie, maar alleen op basis van een sterke tweede periode. Leerdam Sport promoveerde terecht. Dit seizoen kunnen we bovenin meedraaien. We zijn alleen niet een ploeg die zomaar even de punten meeneemt. Als we echt stappen willen maken, dan moeten we juist tegen mindere teams zes punten pakken. En niet, zoals vorig jaar, twee keer verliezen van de uiteindelijke degradant DFC.”

Meerkerk opent het seizoen in Waardenburg tegen WNC. “Dan gaat het er gelijk op, met acht versterkingen zijn zij duidelijk favoriet”, besluit Koekkoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden