Lars Vorthoren gaat met Sleeuwijk voor de titel

Nieuws 24 keer gelezen

SLEEUWIJK - Het heeft er alle schijn van dat Sleeuwijk serieus werk maakt van een sportief florerende toekomst. De spelersgroep van de derdeklasser is voor het grootste deel intact gebleven en werd zelfs versterkt. Een van de nieuwelingen is de van Almkerk afkomstige Lars Vorthoren.

"De eerste indrukken zijn prima,” heeft Vorthoren zijn draai op De Roef meteen gevonden. "Je gaat toch van een eersteklasser naar een derdeklasser, maar er zit een hoop potentie in deze groep. We hebben een goeie mix tussen ervaren spelers en jonge jongens met ambitie en er zit veel voetbal in.”

Het deed hem pijn Almkerk na drie seizoenen de rug toe te keren, maar een gebrek aan speeltijd duwde hem richting Sleeuwijk. "De eerste twee seizoenen heb ik vrijwel alles gespeeld, maar afgelopen seizoen beduidend minder. Zonder er dieper op in te willen gaan heb ik ook wat akkefietjes gehad met de trainer (Pieter Tuns, red.) en daarom heb ik nog voor de winterstop aangegeven te vertrekken als hij zou blijven.”

Mentaliteit
"Ik heb altijd aangegeven naar een soortgelijke club als Almkerk te willen als ik daar zou vertrekken,” vervolgt Vorthoren. "Ik woon tegenwoordig in Gorinchem en had ook de mogelijkheid bij een club uit die stad te gaan spelen, maar ik betwijfel of de mentaliteit die daar heerst bij mij past.”

Hij kent de doelstelling op De Roef. "Men wil toch een beetje af van het imago van recreatieclub, dus ik vind dat we onszelf best de druk mogen opleggen om voor titel te gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden