Wéér VVAC-Papendrecht in eerste speelronde

Nieuws 244 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De trainers dienen dezer dagen de laatste puntjes op de 'i' te zetten, want zaterdag 7 september begint de nieuwe voetbalcompetitie. De resultaten in de oefenduels zijn allemaal leuk en aardig, maar vanaf komend weekend gaat weer 'om het echie'.

In het verschijningsgebied van onze krantentitels Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl hebben we met SteDoCo nog slechts één hoofdklasser over. De ploeg uit Hoornaar treft op eigen veld debutant FC 's-Gravenzande. Met een driepunter zou SteDoCo meteen een mooi statement maken.

De Zwerver-Sliedrecht
De Zwerver speelt thuis tegen streekgenoot Sliedrecht. Meteen een mooie pot op De Schans, waar ze het Sliedrecht van John de Wolf maar wat graag in de favorietenrol zullen duwen. @RVoetbal is erbij. Het naar de 1e klasse gedegradeerde Nieuw-Lekkerland kan met de uitbeurt bij Heerjansdam meteen de borst natmaken.

Dat geldt ook voor het vooral in de breedte sterker geworden Alblasserdam, dat SHO op bezoek krijgt. Drechtstreek is gastheer voor het 'onbekende' Zuidland.

WNC-sv Meerkerk
Ook sv Meerkerk weet zaterdagmiddag om kwart over vier meteen waar het staat. WNC is namelijk de tegenstander en de Waardenburgers worden steevast genoemd in het rijtje titelkandidaten.

3C is ook dit seizoen weer flink regionaal getint. Op de eerste speeldag is het opnieuw Papendrecht-VVAC. Hoewel de Ottolanders een goed debuutseizoen kenden, is Papendrecht de te kloppen ploeg. Trainer Richard Elzinga zou met zijn manschappen maar wat graag de stap naar de 2e klasse maken. Vorig seizoen mislukte dat maar net in de finale van de nacompetitie.

Derdeklassewaardig
Peursum maakte de stap omhoog en kan bij ASH laten zien derdeklassewaardig te zijn. De Alblas wil zeker niet de problemen van vorig seizoen over zich afroepen, maar zal op de hoede moeten zijn bij het versterkte SC Amstelwijck. ZBC'97 is een promovendus, Ameide een degradant. Interessant om te zien hoe hier de krachtsverhoudingen liggen. Groot-Ammers speelt op sportpark Gelkenes tegen DFC, dat net als Ameide uit de 2e klasse duikelde.

Titelrace
Vierdeklasser SV Noordeloos zal bij Haaften op voorhand aanspraak willen maken op minimaal een punt, daar waar ASV Arkel de titelrace begint bij Vuren. @RVoetbal gaat op bezoek bij HSSC'61-Streefkerk. Schelluinen hoeft niet ver te reizen naar SVS'65, dat niet langer het 'lelijke eendje' van 4C wil zijn. Lekvogels is gastheer voor Dubbeldam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 2 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 3 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 19 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00