Mark Veth: er kan iets moois groeien

Nieuws 230 keer gelezen

WIJK EN AALBURG – Mark Veth (31) is na een uitstapje van twee seizoenen Roda Boys en drie seizoenen Achilles Veen terug bij zijn eerste liefde Wilhelmina’26.

“Terug op het oude nest waar ik door mijn opa bij ben aangemeld”, lacht Veth, die tegenwoordig in Drongelen woont. “Ik heb ook altijd gezegd dat ik terug zou komen.”

Mark Veth moet in het team van trainer Frans van Wijk mede de kar gaan trekken. Samen met Nigel Branderhorst, Mathijs Timmermans en Marcel de Waal vormt hij het ervaringsblok in het hoofdzakelijk jonge team.

“Ja, we zullen de jonge jongens wat moeten afremmen. Ze vliegen erin. En als dat wat rustiger wordt, kan er iets moois groeien. Ik ben aangenaam verrast. We gaan proberen elkaar sterker te maken”, zegt Veth, die ook wat verwacht van de bij de selectie gekomen Samuel Vos (“een balvaste spits”).

Bovenin
Trainer Frans van Wijk (“Hij kent mij en ik ken hem goed, we weten wat we aan elkaar hebben”) kan Veth op diverse posities neer zetten. “Ik hoop achterin op het middenveld. En vandaar uit lekker gaan voetballen. Geen lange ballen en als dat lukt, is het seizoen ook al een eind goed.”

Gezien de ingrediënten (goede trainer, goed resultaat vorig seizoen en de nieuw gekomen ervaren spelers) lijkt Wilhelmina’26 kanshebber voor de titel in 3D. “We willen bovenin meedraaien. Eerst zien hoe we de eerste wedstrijden doorkomen. Het zou geweldig zijn als we een toetje zouden kunnen meepikken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden