Wilty Schaap (Woudrichem) in finale NK-footgolf

Nieuws 4 keer gelezen

SPAARNWOUDE/WOUDRICHEM - Woudrichem-speler Wilty Schaap staat zondag 8 september oog in oog met  Frank en Ronald de Boer, Roy Makaay en Kenneth Perez. Op deze dag organiseert FootGolf Holland het Nederlands kampioenschap footgolf en Schaap heeft zich daar als amateur voor gekwalificeerd. Het evenement vindt plaats op Golfbaan Spaarnwoude.

Er zullen dit jaar naar verwachting 30 à 40 oud-profvoetballers meedoen aan het NK. De andere helft van het spelersveld bestaat uit amateurs. De amateurs komen voort uit de vijf kwalificatietoernooien die afgelopen jaar hebben plaatsgevonden. De vijf beste spelers per toernooi plaatsten zich direct voor het komende NK.

Op basis van de nationale ranglijst hebben zich eveneens vijf amateurs geplaatst voor het finaleweekend in Spaarnwoude. Hierdoor staan zij ineens aan de zijde van hun helden.

Niet kansloos
“Het is nog steeds lastig om te bevatten dat ik er bij ben. Het deelnemersveld is zo enorm sterk, dat ik daar als amateur tussen mag staan is toch wel erg bijzonder”, aldus Wilty Schaap. Helemaal kansloos acht hij zichzelf niet.

“De profvoetballers hebben natuurlijk allemaal een harde en verre trap, maar voor FootGolf is veel meer nodig. De vereiste precisie in de trappen is een hele andere dan op het voetbalveld. Wie weet kan ik deze topspelers wel verrassen. Het is amateurs eerder gelukt om Nederlands kampioen te worden. Dus waarom ik niet?”

Opvallend
De relatief nieuwe en nog onbekende sport maakt inmiddels een flinke groei door. De opvallende kruising tussen golf en voetbal blijkt een schot in de roos voor zowel de voetballers als de golfbanen.

FootGolf Holland-voorzitter Maurits van Tubergen Lotgering legt uit hoe dit kan: “Golfers en voetballers zijn over het algemeen hele verschillende groepen. Maar wij brengen deze twee werelden bij elkaar. Voor golfbanen houdt dit in dat ze een hele nieuwe klantengroep kunnen aanspreken en voetballers krijgen de kans om op schitterende locaties hun techniek te laten spreken."

Niet alleen neemt sinds het ontstaan in 2009 het aantal FootGolf-spelers explosief toe, ook worden deze spelers steeds sterker. Vorig jaar was het bijvoorbeeld  een amateur die er op het Nederlands kampioenschap met de hoofdprijs vandoor ging. Ook op internationaal niveau doen de Nederlanders het goed. Zo won Simon Wetzel het belangrijkste internationale toernooi van dit jaar.

Olympische status
Sinds 2012 is er ook een internationale bond, die inmiddels 17 leden telt. De verwachting is dat er eind volgend jaar 40 landen lid zijn van de wereldbond, wat genoeg zou zijn om een Olympische status te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 8 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33