Jurgen van den Hurk en Rhelico klaar voor vierde klasse

Nieuws 8 keer gelezen

RUMPT – Een jaar na de kansloze degradatie uit de vierde klasse is Rhelico weer terug op dat niveau. De staat van de ploeg destijds is niet vergelijkbaar met die van nu. Routinier Jurgen van den Hurk heeft er vertrouwen in. “We gaan in ieder geval meer dan twee punten halen.”

Jurgen van den Hurk doet die voorspelling breed lachend en is vooral blij dat het team er nu een stuk beter voor staat dan twee jaar geleden. Toen vertrok topschutteR Olof Schiltmans naar De Merino’s en raakten aanvallende krachten Niels Zuurmond en Sjoerd Dragstra al snel langdurig geblesseerd.

“Dat was niet leuk. We hadden een smalle selectie en hadden veel blessures en schorsingen.” Hoe anders is de situatie nu. De selectie bleef niet alleen intact, maar werd met de terugkeer van Erik Staarink (LRC 2) en Willem Verweij (Focus’07) zelfs versterkt.

Stabiele middenmoter
“Wij moeten een stabiele middenmoter kunnen worden”, voorspelt Van den Hurk. “Er zijn veel vijfdeklassers overgekomen en als we durven voetballen, kunnen we wel een aantal ploegen onder ons houden. Misschien kunnen we zelfs voor een periodetitel gaan.”

De ervaren Van den Hurk bekleedde al vele posities in Rumpt en zal zich dit seizoen richten op die van linksback. “Ik ben rechtsbenig, maar met mijn ervaring moet ik dat kunnen oplossen.”

Ondanks zijn leeftijd heeft Van den Hurk nog geen last van slijtage. “Fysiek ben ik prima in orde. Wel heb ik soms moeite om doordeweeks te gaan trainen, maar ik heb er nog steeds plezier in. Zolang het leuk blijft, plak ik er nog een jaartje aan vast.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 4 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 22 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 22 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33