Nieuwe zaalvoetbalvereniging in Werkendam: CFM Transito

Algemeen 1 keer gelezen

WERKENDAM - Werkendam is een nieuwe zaalvoetbalvereniging rijker: CFM Transito. CFM staat voor Club Futsal Merwede. Transito is de hoofdsponsor.

De nieuwe vereniging is ontstaan uit een samensmelting van twee verenigingen uit de wijde regio: ZVO en Gozaal. Topklasser ZVO uit Oosterhout moest er vanwege geldzorgen noodgedwongen mee stoppen. Gozaal bood onderdak aan veel voetballers uit Werkendam, reden waarom het voor de hand lag om Werkendam als thuishaven te kiezen voor een nieuwe club.

CFM Transito komt op topklasseniveau uit, omdat het automatisch de licentie van de hoogst spelende club ZVO overneemt. In het nieuwe seizoen nemen de Werkendamse zaalvoetballers met drie seniorenteams deel aan de competitie. Het tweede gaat in de hoofdklasse spelen. Het derde team gaat bindt de strijd aan in de bedrijvencompetitie. Daarnaast is er één jeugdteam. Het streven is om daar binnen twee jaar een tweede jeugdteam aan toe te voegen. CFM Transito telt bij de start ruim zestig leden.

Stabiel
Volgens woordvoerder en initiatiefnemer Adriaan de Jong is het zaak om in het eerste jaar te werken aan een stabiele vereniging. Doelstelling van het eerste is een plek in de topvijf. De Jong wil zich er bij de gemeente Werkendam hard voor maken om te mogen spelen op andere tijden. “We spelen onze wedstrijden voorlopig op woensdag om 22.00 uur. We hebben liever publieksvriendelijke tijdstippen zoals op vrijdagavond.”

Woensdagavond staat het eerste duel op het programma. Tegenstander is de districtsbekerwinnaar van vorig jaar, Bristol T/Osaka. Het treffen is om 22.00 uur in De Crosser.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden