Roda Boys met twee vingers in de neus door

Algemeen 57 keer gelezen

GAMEREN – De wereld op z’n kop in Gameren: het naar de tweede klasse gepromoveerde GVV’63 leed zaterdag op eigen veld een 0-2 nederlaag tegen derdeklasser Zuilichem.

Erik van Dalen en Wilco van Heusden kregen de bal voor de gasten tegen de touwen. De overwinning was niet helemaal verdiend omdat de buurman uit Gameren in het eerste uur zeker vier kansen verprutste. GVV’63 mist nog de geblesseerde Ronnie van Gogh, Pascal Rijkers en Lennart van der Werken. Karim Kaaouass is nog met vakantie.

Door de nederlaag is GVV’63 uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg verloor midweeks al met 3-2 bij Oisterwijk en pakte vorige week zaterdag een schamel puntje bij ASH (1-1). Ook Zuilichem is gestrand in de eerste ronde, ook al wonnen de roodzwarten twee van de drie poulewedstrijden.

Roda Boys haalde de volgende ronde met twee vingers in de neus. De tweedeklasser zette zaterdag Sleeuwijk met 1-4 opzij. Eerder rekende de formatie van Gerrie Schaap gedecideerd af met Peursum (7-2) en werd het 0-0 tegen SCO.

Nivo Sparta haalde de volgende ronde net niet. In het beslissende duel tegen Venraij liep de eersteklasser tegen een 2-1 nederlaag op. Een gelijkspel was voldoende, maar de ploeg van Roland Schuermans gaf een minuut voor tijd een veilige 1-1 tussenstand uit handen. Tim de Laat zette in de eerste helft de Zaltbommelse gasten nog wel op voorsprong.

Van de zaterdagploegen in de Bommelerwaard kwalificeren verder ook Kerkwijk en Brakel zich voor de volgende ronde. Well won zaterdag met 3-0 van Raptim, maar na de midweekse zeperd tegen Right’Oh (0-5) zat er voor de ploeg van trainer Hans van Gameren geen extra ronde meer in.