Prima bekerprestaties clubs regio Leerdam

Nieuws 28 keer gelezen

REGIO LEERDAM – De clubs uit de regio Leerdam hebben prima gepresteerd in de poulefase van de beker. Met WNC, Herovina, Asperen en Rhelico bereikten liefst vier clubs de volgende ronde. LRC kan zich daarbij voegen, maar is nog afhankelijk van het resultaat bij UDI’19-TEC.

In de poule van LRC is Stedoco al zeker van poulewinst. LRC kan met vier punten nog als nummer twee eindigen. UDI’19 heeft nog een wedstrijd tegen TEC tegoed en kan bij winst op gelijke hoogte komen. Het doelsaldo (nu nog in het voordeel van de Leerdammers) zal dan de doorslag geven.

Leerdam Sport verloor in zijn sterke groep van Schijndel en Achilles Veen. In de laatste wedstrijd pakten de Leerdammers tegen Desk nog een punt: 2-2. Joell Papilaja en Jeffrey van Bruchem scoorden.

De eerste plaats van WNC kwam overtuigend tot stand. In een poule met naast Theole ook nog Beesd en Heukelum werden de Waardenburgers afgetekend winnaar. Theole werd al met 4-1 verslagen. Beesd en Heukelum werden beide met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd. Beesd verloor zondag met 2-0 van Theole.

Doelsaldo
Herovina haalde ook knap de volgende ronde. De laatste wedstrijd werd met 3-0 van Oosterhout gewonnen. Concurrent Rijswijkse Boys won met 2-0 van ONI. Herovina werd daarmee op basis van een beter doelsaldo poulewinnaar.

De ploeg uit Herwijnen maakte in de wedstrijd tegen een gehavend Oosterhout geen al te beste indruk. Herovina wist dat het doelsaldo beslissend zou worden en had ook zeker met grotere cijfers kunnen winnen. Enkele gemiste kansen, slecht uitgespeelde aanvallen en een beetje geluk stonden een grotere zege echter in de weg. Zo raakte de ploeg via Maarten Lievaart en Frank Clements liefst vier keer paal of lat.

Tegen de zwakke tegenstander was de zege echter dikverdiend. Voor rust scoorde Jeffrey van der Meijden uit een mooie vrije trap de 1-0. Remon Steenbruggen maakte vijf minuten voor de thee de 2-0. Na rust was het allemaal vrij lamlendig wat Herovina liet zien. De mee opgekomen linksback Johan Niesing maakte er echter nog wel op fraaie wijze 3-0 van.

Duidelijke cijfers
Ook Asperen overleefde de poulefase. Na twee 2-1 zeges op Ophemert en Alem won de ploeg met duidelijke cijfers bij TEC ook zijn laatste wedstrijd: 1-6. Tareq Ibrahim (2x), Ryan het Lam (2x), Guus de Boef en Maikel Groenenberg verzorgden de productie. Ophemert won zondag zijn laatste wedstrijd met 4-1 van Alem en eindigde daardoor als derde.

Ook Rhelico bereikte de knock-outfase. Dankzij een klinkende 7-0 zege op SCZ  eindigde de ploeg op basis van een beter doelsaldo boven HSSC’61 en MVV’58.

Haaften won zijn laatste poulewedstrijd met 4-0 van Waalkanters/Opijnen, maar dat was niet voldoende. Haaften werd derde en Waalkanters laatste in de groep. Ook SVS’65 werd laatste. Na het punt tegen Wadenoijen volgden nederlagen tegen OMC (1-6) en Hurwenen (4-2). Vuren boekte dinsdag nog een ruime 8-1 zege bij Raptim (zo). Right’oh was met 4-1 echter te sterk en werd poulewinnaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 9 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33