Alleen SteDoCo verder in de beker

Nieuws 23 keer gelezen

REGIO ALBLASSERWAARD – De poulewedstrijden van de districtsbeker zijn gespeeld. Van de  ploegen uit het gebied van Het Kontakt Alblasserwaard mag alleen hoofdklasser Stedoco zich opmaken voor de knockoutfase. De overige veertien clubs werden uitgeschakeld.

Stedoco-trainer Virgil Breetveld was vorige week na de thuiszege op LRC Leerdam al duidelijk. “Wij zijn aan onze stand verplicht een ronde verder te komen. Maar dat is geen garantie op bekersucces, je kunt ook zomaar van een vierdeklasser verliezen.”

De mannen uit Hoornaar gaan, na drie gewonnen bekerpotjes, dus in de koker en hebben in het weekend van 19 oktober in ieder geval geen vrije zaterdag.

Peter van Zanten
Van de regioclubs mocht HSSC’61 het langst hopen op een verlenging van het bekeravontuur. Met twee overwinningen waren de mannen van oefenmeester Wim Looijen tot zondagmiddag afhankelijk van het resultaat Rhelico-SCZ. “Rhelico won met 7-0 en dus zijn we als tweede geëindigd. Toch ben ik tevreden over de afgelopen wedstrijden. Tegen Rhelico hadden we in de rust met 4-0 voor moeten staan, maar zonder een echte spits konden we geen vuist maken. Een dezer dagen heb ik hopelijk een goed gesprek met Peter van Zanten. Met hem erbij beschik ik over drie spitsen en niet te vergeten over de nodige ervaring. En dat is hard nodig in mijn jonge ploeg.”

Huwelijksaanzoek
Streefkerk was ook dichtbij een bekerstunt. “Helaas was in de laatste wedstrijd een goed voetballend Oranje Wit 2 te sterk. De eerste helft hadden we alles redelijk onder controle, maar na rust vlogen er binnen vijf minuten twee in en toen was het over”, aldus trainer Maarten van Gastelen. Onder de thee vroeg zijn spits Andy van Vugt zijn vriendin ten huwelijk. Mogelijk was het vooruitzicht van een feestje de oorzaak van het concentratieverlies bij de Strevelanders.

Lekvogels dolf het onderspit bij het stugge Brakel. “Een kwartier na rust kreeg Patrick Kersbergen een dubieuze rode kaart wegens praten. In de slotfase brak ons dat op. Als ik eerlijk ben floot de scheidsrechter niet in ons voordeel. Hij gaf geen enkele kaart aan Brakel, aan ons wel zes”, sipte topscorer Thijs van Zessen na afloop.

Ballenbak
Na de uitschakeling van Groot-Ammers in Oosterhout was oefenmeester Ron Vlot daarentegen opgelucht. “Die beker winnen we toch nooit en nu hebben we in oktober lekker een zaterdagje vrij. Niks mis mee, in deze competitie met veertien ploegen.”
Toch hadden de geelhemden kansen te over tegen de uiteindelijke poulewinnaar Oosterhout. “Als een kind in een ballenbak kregen we alle ruimte, maar we profiteerden niet.”

Jan Verveer bekerde met zijn nieuwe ploeg Nieuw-Lekkerland tegen Utrechtse ploegen. Met een derde plaats in de poule zijn de voormalige Klipperstraatbewoners verstoken van meer bekervoetbal dit seizoen. "Je wilt natuurlijk door, maar helaas is het ons niet gelukt. In de eerste wedstrijd tegen Magreb’90 zijn we volledig weggespeeld. Komende zaterdag gaat het weer om het 'echie' met de seizoensopening tegen Heerjansdam. Vervolgens tegen Spijkenisse, Alblasserdam, De Zwerver en Pelikaan. Een mooi programma.”

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 1 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 17 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46