Eenheid moet Heukelum omhoog helpen

Nieuws 3 keer gelezen

HEUKELUM – Heukelum versleet de laatste jaren de nodige hoofdtrainers. Arjan de Vries moet eindelijk weer eens voor stabiliteit gaan zorgen.

Sinds Rob Verweij in 2008 bij Heukelum vertrok, stond er gemiddeld ieder jaar een andere trainer voor de groep. Alleen Eric van Genderen hield het twee seizoenen uit. Arjan de Vries weet dat hij rust en stabiliteit moet terugbrengen in de club. “Het is ook absoluut mijn bedoeling om hier langer dan een jaar te blijven”, vertelt de Werkendammer. “Bij mijn vorige clubs Almkerk en Sleeuwijk ben ik ook langere tijd werkzaam geweest.”

Duidelijke lijn
De Vries weet dat zijn voorgangers bij Heukelum stuitten op een gebrek aan discipline en motivatie bij een deel van de spelersgroep. Daarom zet hij een duidelijke lijn neer. “We hebben één steekwoord: ‘samen’.  We zijn nog niet lang bezig, maar voorlopig gaat het prima. Zowel bij de spelers, begeleiding als de rest van de club proef ik dat er de wil is om optimaal te presteren met het eerste en tweede elftal.”

De Vries denkt dat hij een trainer is die de spelers op de juiste weg kan brengen. “Knuffeltrainer is een groot woord, maar ik sta wel tussen de spelers. Dat betekent overigens niet dat ik mijn mond houd als er dingen fout gaan. Ik durf te zeggen wat de jongens moeten doen.”

Eerlijkheid
Volgens De Vries is eerlijkheid belangrijk. “Als ik kritiek op iemand heb, zal ik dat ook met hem bespreken. Spelers mogen ook tegen mij praten als ze vinden dat er dingen anders moeten.”

Wat precies de mogelijkheden in de voor Heukelum nieuwe Brabantse derde klasse D zijn, is moeilijk in te schatten. Zeker ook na het vertrek van Sil van Putten. De Vries: “Ik zie nog genoeg kwaliteiten en die moeten we zien te bundelen. Dan is een plek in het linkerrijtje zeker mogelijk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 1 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 10 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 13 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 13 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 13 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 15 uur geleden