Irilmazbilek en Spaan onlosmakelijk met elkaar verbonden

Nieuws 3 keer gelezen

WERKENDAM – Er is in de loop der jaren iets gegroeid tussen Kees Spaan en Arif Irilmazbilek.

Als trainer had Spaan de spits bij Alblasserdam jaren onder zijn hoede. Hij scoorde in 63 wedstrijden 108 keer in het oranje-witte shirt. Het duo kwam in 2011 samen naar De Zwaaier en dat betekende de start van weer een ongekend succesvolle periode. Arif scoorde in twee seizoenen ruim vijftig treffers in het Make-A-Wish-shirt, met als hoogtepunt in maart 2013 zijn dubbele hattrick tegen DETO, waarmee hij de landelijke pers haalde. Ook in de topklasse blijkt de Alblasserdammer nauwelijks te stoppen.

Technisch directeur Spaan bewees zijn vakmanschap door eerst voor trainer Michel Langerak en nu voor Dogan Corneille een uitgebalanceerde selectie neer te zetten.

Arif kijkt terug op de start van dit seizoen. "Wij openden uitstekend bij Rijnsburg. Dat eerste half uur was fantastisch. Wij hebben laten zien dat wij mentaal sterk zijn en niet schrikken van een achterstand. De 2-1 overwinning was dan ook dik verdiend.”

Meer balans
De spits, die meteen zijn goaltje meepikte, verwacht dat deze selectie meer in balans is dan vorig seizoen. ,,Kwalitatief beter, maar dat heeft ook zijn keerzijde. Nu moeten wij met zijn allen laten zien dat wij dat hechte team zijn. Dat is lastig voor de jongens die nu even geen basisplaats hebben, maar ik zal er als aanvoerder alles aan doen om ze daarbij te helpen. Wij staan nu meteen al voor een zware week. Woensdag tegen Be Quick’87 (2-1 bekerzege, red.) en zaterdag Barendrecht thuis.”

Iedereen nodig
Spaan relativeert de achtste positie van vorig seizoen. “Wij pakten alle punten van de onderste ploegen. Van de ploegen boven ons hebben wij weinig punten gepakt. Met ons beperkte budget toch een uitstekend resultaat.”

Spaan heeft vers bloed aan de selectie toegevoegd. “Ik heb samen met Teus Blokland bewust gezocht naar voetballers die een grote kans hebben basisspeler te worden. Ik zie nu teleurgestelde spelers, maar juist nu is het belangrijk dat iedereen zich professioneel opstelt en als één groep achter elkaar blijft staan. Zij moeten weten dat Corneille per wedstrijd bekijkt wie er speelt. Wij hebben echt iedereen nodig.”

Spaan weet dat het zaterdag heel lastig wordt. “Barendrecht-trainer Jack van de Berg is slim. Hij heeft ons al vier keer laten bekijken. Hij wil ons op onze zwakkere punten pakken. Opletten dus.”

(Bron: Kozakken Boys Topklassepagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden