Trainers sv Meerkerk en VVAC hullen zich in nevelen

Nieuws 10 keer gelezen

OTTOLAND – Bij VVAC-sv Meerkerk was het dinsdagavond niet veel anders als bij andere bekerduels: ze worden vooral gezien als oefenpotjes voor de competitie. Dat bleek nog het meest uit de reactie van Bert Buizert, trainer van de geelzwarten die met 1-2 wonnen: “Pfff… straks komen we nog een ronde verder.”

“Ik beschouw dit als oefenpotjes”, zei Buizert na afloop. “Ik heb het team dan ook aardig door elkaar gehusseld.”

Dit was deels uit noodzaak, daar hij te maken had met vijf geblesseerden en twee spelers die niet op kunstgras willen voetballen vanwege hun blessuregevoeligheid. Dat laatste kan nog wel eens een probleem opleveren aangezien Meerkerk in de tweede klasse vier tegenstanders kent die hun thuiswedstrijden op een kunstgrasveld afwerken.

“Vooral vandaag liet ik een aantal jonge jongens aan het systeem wennen. Op die manier wil ik de selectie verbreden om zodoende weer wat neer te kunnen zetten.” Over hoe de ex-prof met zijn ploeg wil gaan spelen liet hij evenwel niets los.

Breedte
Hetzelfde gold voor zijn collega Cees van Bavel, die nogal wat te kiezen lijkt te hebben aan spelersmateriaal (ten opzichte van vorig seizoen zijn Sebastiaan de Wit -Pelikaan 2-, Nick Lakerveld -De Alblas- en enkele A-junioren erbij gekomen, MvV). Al kijkt hij daar zelf anders tegenaan: “Ik hoor van diverse mensen dat we in de breedte sterker zijn geworden, maar dat moet naar mijn idee nog bewezen worden. Dat zal pas blijken uit de resultaten die worden behaald.”

Door het vertrek van Aljan Dekker zal hij sowieso voor een andere doelman moeten kiezen, maar welke liet hij vooralsnog in het midden. Op links was in de eerste helft Nick Lakerveld te aanschouwen, waarin Collin Stuij (gaat lager voetballen) is gestopt. “Vandaag speelde hij goed, maar ik heb hem moeten wisselen omdat hij moest gaan werken.”

Enerverend
Vooral voor rust ontspon zich een leuk en enerverend duel waarin VVAC de voorsprong pakte doordat Bart Koomans profiteerde van een verdedigingsfout. De tweede helft was wat rommeliger, waarin Meerkerk meer druk zette zonder vaak gevaarlijk te worden. Via treffers van Guus Vreeswijk en Martijn van der Hagen nam de ploeg van Buizert wel de zege mee naar huis.

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 17 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 17 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44