Broers Duyzer gaan eindelijk samen voetballen

Nieuws 137 keer gelezen

SCHELLUINEN – Aanstaand voetbalseizoen gaat de wens van Emiel en Yoeri Duyzer in vervulling. Samen voetballen voor hun vv Schelluinen.

“Na jaren blessureleed ben ik eindelijk fit. Dit wordt pas mijn eerste jaar in de A-selectie. In de vierde klasse, voor mij persoonlijk een mooi niveau om te beginnen, ga ik proberen de vaste linksback te worden. De trainer is veel met mij bezig. Ik heb goede hoop dat het gaat lukken”, aldus Emiel, met zijn 26 jaar de oudste van de broers.

Voor de vijf jaar jongere en meer getalenteerde Yoeri is een uitverkiezing voor de beste elf van Ger Klop geen issue. “Op mijn achttiende debuteerde ik in het eerste elftal tegen Achilles Veen. We speelden toen nog eerste klasse en ik kwam, na een paar jaar in de jeugd van Unitas, met de bedoeling op termijn te groeien naar een volwaardige basisspeler.”

Het liep anders. De jongste Duyzer werd door blessures en schorsingen voor de leeuwen geworpen, maar kon de eerste afzink van Schelluinen ook niet voorkomen. “Een jaar later was er een akkefietje met de trainer en ben ik teruggegaan naar Unitas.”

Vriendengroep
Maar het Schelluinen-bloed bleef trekken. “Het blijft toch je cluppie en het is er altijd gezellig. Natuurlijk heeft de komst van Emiel bij de A-selectie ook meegespeeld”, lacht Yoeri.

“Inderdaad, iets speciaals om met je broertje te voetballen. Maar nog belangrijker is dat we met een echte vriendengroep spelen. Schelluinse jongens, die elkaar goed kennen van het trapveldje en natuurlijk van de stapavonden”, vult Emiel aan. “Bijkomend voordeel is dat onze ouders nu slechts bij één vereniging en zelfs één elftal hoeven te komen kijken.”

Periodetitel
Over de kansen zijn de Duyzers unaniem. “We hebben een goede selectie, een periodetitel moet mogelijk zijn. Maar Arkel is topfavoriet, die blazen al een tijdje hoog van de toren dat ze kampioen willen worden. Dan moeten ze dat maar lieten zien ook.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden