Peter Kooijman wil met Rossum 1 waardig afsluiten

Nieuws 5 keer gelezen

ROSSUM – Vijfdeklasser Rossum wil in het laatste jaar dat het eerste elftal op eigen benen staat, waardig besluiten. “We moeten er een positief einde aan geven”, verwoordt Peter Kooijman.

Vorig seizoen eindigde Rossum op de onderste plaats. “Dat was inderdaad het laagste van het laagste. Dat mag niet”, vervolgt Kooijman.

Kooijman had vorig seizoen al afscheid genomen van Rossum 1. Maar trainer Eric Oeben deed aan het eind toch weer een beroep op de man die behalve centraal in de verdediging ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan.

“Ik wilde in het vierde gaan spelen. Het werd het tweede en uiteindelijk na de winterstop weer het eerste. De trainer wilde wat ervaring terug in de ploeg. Ook voor dit nieuwe seizoen wil hij mij er bij houden. Ik moest er maar eens over nadenken. Ik heb besloten om er nog één keer voor gaan. Ik voel me fit. Ben wat kilootjes kwijt. Ik wil meewerken aan een mooi slot van Rossum 1.”

Vertrouwen
Kooijman treedt het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet. “Ik merkte op het einde van het vorige seizoen al dat een aantal jongens beter is gaan voetballen. We moeten ons als doel stellen om minimaal boven de middenmoot uit te komen.”

Voor Peter Kooijman (35) zelf  wordt het ook zijn laatste kunstje. “Nee, ik zal niet meer tot de selectie van het eerste elftal van de nieuwe fusieclub (Rossum/Hurwenen) toetreden. Dan moet het wel heel gek gaan lopen. Het is goed geweest zo.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33