SVW kan geen vuist maken tegen Oosterhout (0-2)

Nieuws 25 keer gelezen

GORINCHEM - Waar SVW in de voorbereiding bij vlagen indruk maakte met fris en aanvallend voetbal, was daar zaterdag in het bekerduel tegen derdeklasser Oosterhout niets van terug te zien. Op het eigen sportpark Molenburg ging het team van trainer Berdi Viveen kansloos onderuit met 0-2. Een uitslag waarop niets af te dingen viel en die SVW een valse start in de beker bezorgde.

In de beginfase oogt de thuisclub onrustig en heeft het moeite met Oosterhout, dat goed georganiseerd voetbalt. SVW komt maar sporadisch onder de druk uit en creëert in balbezit weinig tot niets. Na iets meer dan een half uur komt de bal ongelukkig op het hoofd van de goed spelende rechtsback Mergim Shala, die de bal daarmee onbedoeld verlengt voor Memik Kizilcik, die geen moeite heeft de 0-1 binnen te schuiven.

SVW kan hier alleen vlak voor rust wat gevaarlijke momenten tegenover zetten. In de 40e minuut kan Haszib Amanzada uithalen, maar hij raakt de bal niet vol, waardoor deze net naast de goal verdwijnt. In de 45e minuut krijgt Christaan Damen de bal voor de voeten na een afgeslagen corner. Uit de draai schiet de aanvoerder van SVW echter rakelings naast.

Drie wissels
Na de kantwisseling zakt het spelniveau van de streepjes nog verder weg dan voor rust. In de 48e minuut is het eerste waarschuwingsschot al meteen weer van de gasten, wanneer Ferry Jansen van dichtbij recht op doelman Aljan Dekker schiet. In de slotfase van het matige duel probeert Berdi Viveen met drie wissels nog wel wat te forceren, maar in de blessuretijd is het Fabian Frishert, die de bal oppikt na een slippertje van Robbert IJzerman, waarna de invaller de wedstrijd definitief beslist: 0-2.

Aanstaande dinsdag speelt SVW weer thuis, dan tegen de club waar Khalid Bendami jaren speelde, Groot-Ammers. De aftrap op Molenburg is om 20.00 uur.

Tekst en foto: Ronald Tukker (SVW)