Maurice Schopenhouer bij ASV Arkel op weg naar negende promotie

Nieuws 4 keer gelezen

ARKEL • Maurice Schopenhouer begint komend seizoen bij ASV Arkel aan zijn zevenentwintigste jaar als A-selectiespeler.

Arkel is zijn zeventiende club en hij promoveerde, al dan niet rechtstreeks, acht keer. “Daar komt volgend seizoen een negende promotie bij en schrijf die minimaal vijftien doelpunten ook maar op”, lacht de enthousiaste veertiger.

Overigens was Arkel geen gemakkelijke keuze voor Sjoop. “Klopt, bij NOAD’32 had ik het prima naar mijn zin, maar ik kwam te weinig aan spelen toe. Ik heb rondgekeken en op het laatst bleven Arkel en Schelluinen over. Het is een gevoelskwestie en het heeft niets met geld te maken. Bij deze vereniging word ik namelijk voor het eerst niet betaald. Bij Arkel zie ik de meeste kansen op succes. Ik heb begrepen dat het in de slotfase van de vorige competitie ontbrak aan de nodige ervaring en sluwigheid. Met mij erbij hoop ik dat de jonge spelersgroep dat laatste stapje wel kan maken. Verder komen er in elke linie één of  twee spelers bij. Zoals keeper René Synke, talent Remi Schuurman van Klaveren, verdediger Michael Boon en middenvelder Fabian Kelder.”

Tennissen
Schopenhouer voelt zich met zijn 43 jaar nog lang niet (te) oud. “Ik ga liever een jaar te lang door, dan dat ik voor mijn gevoel te vroeg stop. Dan maar in de zure appel bijten. Maar ik ben er niet bang voor. Ik ben nog fit en kan goed met de jeugd omgaan. Verder voetbal ik heel graag. Ik moet ik er niet aan denken om met veteranen te spelen. Ik vind het nu al verschrikkelijk als een bal niet goed wordt teruggespeeld. Als ik stop als eerste elftalspeler, dan ga ik tennissen.”

Fullprof
Een carrière als trainer sluit Schopenhouer ook niet uit.
“Ik heb al aanbiedingen gehad om jeugd te trainen. Het behalen van diploma’s weerhoudt mij. Ik snap dat alleen ervaring en veel trainers te hebben ontmoet, niet genoeg is. Eén van mijn eerste trainers was trouwens Leo van Veen. Hij zag het niet in mij zitten. Met André Hoekstra en Ad van der Wiel was de concurrentie bij RKC Waalwijk ook groot. Spijt van mijn vertrek naar België heb ik niet, ik heb namelijk bij heel veel mooie amateurclubs gespeeld. Achteraf ben ik misschien te ongeduldig geweest. Ik werd verkocht voor 100.000 gulden. Het fullprofcontract inclusief tekengeld bij de Belgische derdeklasser Westerlo was aantrekkelijk. Als ik op mijn kans had gewacht, dan had ik de middenmoot van de Eredivisie kunnen halen. Daar ben ik van overtuigd, ik was in die tijd beter dan mijn slaapmaatje Marco van Hoogdalem. Hij won met Schalke’04 een Europa Cup, ik raakte in België uit beeld.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden