EK footvolley fantastische ervaring voor Barry en Björn

Nieuws 9 keer gelezen

SLEEUWIJK - Barry Ruitenberg (24) en -Björn de Gruijter (22) uit Sleeuwijk zijn dan wel gestrand in de eerste ronde van het eerste European Masters Footvolley Pro World toernooi, het doet niets af aan de fantastische ervaring die de spelers daar hebben op gedaan.

Barry Ruitenberg en Björn de Gruijter kwamen in het Spaanse Valencia uit in groep C, samen met twee teams uit Spanje en één team uit Zwitserland.
Allereerst kwam het duo zaterdag uit tegen Zwitserland, maar daar werd helaas voor de Sleeuwijkers met 18-13 van verloren.
Vervolgens was het team Spanje 3 aan de beurt. De uitslag sprak boekdelen, want Ruitenberg en De Gruijter wisten hiervan met 18-4 te winnen. Spanje 8 bleek ‘s avonds echter te sterk voor de Nederlandse footvolleyers, het werd 18-8.
Met drie punten op zak zijn ze dan ook niet door naar de volgende poule, maar de ervaring en de gezelligheid was het dubbel en dwars waard om naar Valencia af te reizen, zo laten Ruitenberg en De Gruijter achteraf weten. Normaal gesproken maakt het tweetal onderdeel uit van de selectie van vv Sleeuwijk, maar sinds een aantal jaren zijn ze fanatiek bezig met footvolley. Er wordt regelmatig getraind en afgelopen winter werd het NK nog -afgewerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden