Bryan Jongeneel hoopt erbij te zijn tegen Feyenoord

Nieuws 6 keer gelezen

OUD-ALBLAS – Zijn werkzaamheden als stratenmaker heeft hij sinds kort achter zich kunnen laten. Bryan Jongeneel is de eerste voetballer van De Alblas die een profcontract aangeboden heeft gekregen. Bij FC Dordrecht mag hij zijn droom waarmaken. “Van mijn hobby heb ik mijn werk kunnen maken.”

Het voetbalseizoen is voor Jongeneel alweer enkele weken aan de gang. De nieuwe trainer Harry van den Ham laat zijn jonge ploeg veel kracht- en conditietraining doen.

“Het is zwaar, ja. Het rennen is niet leuk, maar het hoort erbij.” Vorig jaar zat hij al twee keer op de bank bij FC Dordrecht, maar zijn debuut in de competitie heeft hij nog niet mogen maken. In de voorbereiding heeft de inwoner van Oud-Alblas al wel invalbeurten gemaakt. “Het is lastig om alles bij te houden. Qua kracht, conditie en voetbalspelletje ligt alles een niveau hoger en daar moet ik nu aan wennen.”

Linksback
Vroeger was Jongeneel altijd wel op straat met een bal te vinden. Bij De Alblas begon hij met voetballen in clubverband en daar scoorde hij veelvuldig. “Als E-pupil vond ik een keer in één wedstrijd vijftien keer het net.” Op twaalfjarige leeftijd kwam hij in de jeugdopleiding van FC Dordrecht terecht waar hij de diverse elftallen doorliep. “Langzaam ben ik steeds verder teruggezakt en nu ben ik linksback, al kan ik ook centraal uit de voeten.”

Trots
Zijn omgeving is vanzelfsprekend ongelofelijk trots op hem dat hij een profcontract heeft. “Ik ben de eerste van De Alblas die dat heeft bereikt en mijn oude trainers zijn er hartstikke enthousiast over. Familie en vrienden zijn natuurlijk ontzettend trots. Mijn moeder gaat altijd mee, dus ook voor haar is het heel mooi. In Oud-Alblas valt zoiets uiteraard op. Het is maar een klein dorp, dus hier gebeurt zoiets niet vaak.”

Dit profcontract voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar, ziet Jongeneel vooral als een eerste stap. “Hiermee ben ik er nog lang niet. Ik hoop het zover mogelijk te schoppen. Eerst wil ik basisspeler bij FC Dordrecht worden. Daarna hoop ik een keer in de eredivisie terecht te komen.”

Eind september staat er voor hem als Ajacied al een mooi affiche klaar. “Voor de beker spelen we dan in de Kuip tegen Feyenoord. Daar hoop ik zeker bij te zijn!”

Passie
Vol passie kan hij over zijn positie vertellen. “Je krijgt de snelste spelers tegenover je. Bij iedere aanvaller verschilt het of je kort erop moet zitten of juist ruimte moet laten. In balbezit kom ik graag op over de linkerkant. Dan ga ik op zoek naar de voorzet. Verder heb ik ook een goed schot.”

Hij heeft er altijd alles voor gedaan en met dit profcontract is het begin er. “Dit is toch geweldig? Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken.”

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 33 minuten geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 1 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 17 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00