FC Lingewaal houdt schade beperkt tegen RKC

Nieuws 57 keer gelezen

ASPEREN – De gelegenheidsformatie van FC Lingewaal leverde zaterdag tegen RKC Waalwijk een keurige prestatie. Op het kunstgras in Asperen was de eredivisionist met 0-6 te sterk.

Het tot Groot Lingewaals Voetbalfeest gedoopte evenement was mede dankzij het zomerse weer een succes. Met zo’n duizend toeschouwers was de publieke belangstelling groot. Hoewel het misschien wat aan de warme kant was, hadden ook de spelers van FC Lingewaal genoten.

“Als je voor zoveel mensen tegen zo’n tegenstander het veld op loopt, geeft dat een mooi gevoel”, zei Wilco de Leeuw. “Dat maak je niet iedere week mee.” De keeper van Herovina stond na rust op doel en wist zich met enkele prima reddingen positief te onderscheiden. Iets wat zijn Heukelumse collega Kevin den Adel voor rust overigens ook had gedaan.

Compleet verschillend
De Waalwijkse profs traden aan met twee compleet verschillende ploegen, die beide een helft speelden. Zowel voor als na rust scoorde RKC drie keer. In de ploeg die in de eerste helft binnen de lijnen kwam, waren Michael Lamey, Peter Jungschlager en Rodney Sneijder de bekendste namen. Hafid Salhi, Jos Peltzer en Robert Braber tekenden voor de treffers.

De eerste kans was voor Lingewaal, dat onder leiding stond van Jenno van Ekeren en Bas van Peer, geweest. Uiteraard had Willem Looijen, de enige speler die hoger dan de derde klasse speelt, een treffer op zijn schoen. Hij vond doelman Arjan van Dijk op zijn weg. “De keeper stond eigenlijk niet goed en toen ik schoot, dacht ik dat hij zou zitten”, baalde Looijen na afloop nog een beetje. “Ik raakte hem echter toch niet zo goed als ik dacht. Als ik een meter meer naar de hoek had geschoten, zou hij hebben gezeten.”

Verder was de spits van Stedoco, die namens SVS’65 speelde, zeker niet ontevreden. “Ik had een wat verdedigender rol dan ik gewend ben, maar dat is logisch. We hebben erg compact gespeeld. Ik had niet verwacht dat we het zo goed zouden doen.”

Kenny en Nils
Na rust dus een compleet ander RKC Waalwijk met Frank van Mosselveld en Sander Duits als gevestigde namen. Ook Kenny Anderson uit Arkel en Nils den Hartog uit Schoonrewoerd stonden in het veld. Doelman Den Hartog had genoten. “Ik heb niet echt veel te doen gehad, maar dat weet je bij dit soort wedstrijden. Ik was al lang blij dat ik erbij was. In principe ben ik dit jaar derde keeper en zal ik mijn minuten in Jong RKC moeten gaan maken”, vertelde de 19-jarige talentvolle doelman.

Ook na rust kreeg FC Lingewaal nog een goede mogelijkheid, maar Sil van Putten schoot voorlangs. Pas twintig minuten voor tijd viel de 0-4 via Cuco Martina. In de laatste twee minuten bepaalde Anthony Biekman met twee treffers de eindstand. “Dat was even jammer”, zei De Leeuw. “Maar verder hebben we het goed gedaan.”

Basis FC Lingewaal: Kevin den Adel; Jorn Meyerink, Joost van der Weiden, Stefan van Steenis, Mark de Joode; Guus de Boef, Bart Muilenburg, Saaïd Ijaouane; Sil van Putten, Willem Looijen, Jesse van Ekeren.

Invallers: Wilco de Leeuw, Rob van Ooijen, Ferdi Scheurwater, Alexander Prosman, Tareq Ibrahim, Maarten Lievaart.