Regioteam houdt prima stand tegen FC Dordrecht

Nieuws 10 keer gelezen

WAARDENBURG – FC Dordrecht kon woensdagavond in Waardenburg geen indruk maken in hun tweede oefenwedstrijd. Het regioteam onder leiding van Marcel van Steenis stapte na een 1-0 nederlaag met opgeheven hoofd van het veld.

De uiterst magere prestatie van Dordrecht was waarschijnlijk de belangrijkste reden van de kleine uitslag. Het regioteam liet echter zeker geen slechte indruk achter. Aanvallend had de ploeg uiteraard niet al teveel in te brengen, maar defensief stond de bonte verzameling spelers zijn mannetje.

Pittig
Soms deed de ploeg dat zelfs iets te fanatiek. Arno van Noord (WNC) had in een competitiewedstrijd al na een kwartier weer in de kleedkamer gezeten. Nu werden twee pittige overtredingen van de aanvoerder afgedaan met een reprimande van de Gorinchemse scheidsrechter Peter van Turenhout. “Ik heb hem daar op aangesproken”, zei Van Steenis. “Dit hoort niet in zulke wedstrijden.”

Verder was het een sportieve wedstrijd. Het balbezit was voor de profs, maar erg veel kansen kregen de Dordtenaren niet. De enige treffer viel na een goed halfuur, toen Nando Wormgoor uit een corner raak kopte.

Tempo
LRC-trainer Marcel van Steenis was een tevreden man. “We hebben prima partij gegeven. Natuurlijk viel FC Dordrecht niet mee, maar wij hebben naar behoren gepresteerd.”

Sebastiaan Gielens (LRC) kwam voor rust in het veld om de geblesseerde routinier Dirk Jan van Essen (vv Buren) te vervangen. Gielens verliet na afgelopen seizoen zondagvierdeklasser Focus’07 om bij LRC weer op niveau te gaan voetballen. De wedstrijd tegen Dordrecht was een aardig voorproefje. “Heerlijk om weer in dit tempo te spelen. Met jongens als Willem Looijen en Marko Luksen heb ik bij LRC al samen gespeeld. Het was mooi om weer met die gasten op het veld te staan.”

Maarten van Hoogevest

Basisopstelling Regioteam: Dennis Westerlaken; Remco Knoop, Ronald Meening, Dirk Jan van Essen, Gijsbert Bruijnes; Ton van der Neut, Arno van Noord, Wesley van Maurik, Thierry van Mourik; André Zondag, Willem Looijen.

Verder kwamen ook de volgende spelers in actie:  Klaas Jan van Zessen, Joost van der Weiden, Sebastiaan Gielens, Dennis Veldhuizen, Marko Luksen, Danny Verwolf en Jesse van Ekeren.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 22 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 23 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44