‘Ruijsch zet zijn goede werk voort’

Algemeen 4 keer gelezen

ZALTBOMMEL – De continuïteit van het technisch beleid en het jeugdbeleidsplan van NIVO Sparta loopt geen schade op door de aanstelling van Bert Ruijsch als hoofdtrainer van zondaghoofdklasser vv Gemert.

Dat zegt plaatsvervangend voorzitter Ad Verwijs van de Zaltbommelse zaterdageersteklasser. Ruijsch blijft bij NIVO Sparta aan als bestuursmedewerker technische zaken. Verschil met afgelopen seizoen is dat hij zich niet langer hoeft te bekommeren om organisatorische aspecten die bij deze functie horen. Ruijsch blijft zich wel voor de volle honderd procent inzetten voor het technische spoorboekje dat de club onder zijn leiding enkele jaren opstelde.

Ruijsch en het bestuur hebben vorige week werkafspraken gemaakt over de nieuwe situatie. “Daarmee weten we precies wat hij voor de club doet en wanneer hij bijvoorbeeld aanwezig is”, legt Verwijs uit.

Vruchten
De interim-voorzitter is is blij dat de in Zaltbommel woonachtige Ruijsch voor de club behouden blijft. De vereniging plukte afgelopen seizoen de vruchten van zijn jeugdbeleidsplan: liefst veertien teams werden kampioen. Intussen spelen de A1, C1 en D1 in de hoofdklasse. Komend seizoen maken de A-junioren Thijs Vink (linksback), Fabrice de Jonge (laatste man), Nick Linnenbank (spits), Gianni Romano (middenvelder) en Lars Tertoolen (keeper) mogelijk de overstap naar het eerste team. Hoewel zij zich in de voorbereiding nog moeten bewijzen, worden ze gezien als geslaagde ‘producten’ uit de jeugdopleiding.

Verwijs: “Ruijsch is veruit de beste trainer die er rondloopt. Met zijn inzicht doet hij zijn werk heel goed en is hij in staat om snel resultaten te boeken.”

Gemert
Ruijsch keert deze zomer als hoofdtrainer terug bij zondaghoofdklasser Gemert, waar hij eerder al drie seizoenen met succes werkzaam was. In Gemert wordt de in Den Bosch geboren trainer de opvolger van voormalig Roda JC- en VVV Venlo-trainer Jan van Dijk. Club en trainer zijn een contract voor één seizoen overeengekomen, waarbij reeds afspraken zijn gemaakt voor een tweede jaar. Donderdag werden de handtekeningen gezet en was er al een eerste bijeenkomst met de vernieuwde spelersgroep.

Landskampioen
Op sportpark Molenbroek in Gemert werkte hij van 2008 tot 2011. In het eerste jaar greep de ploeg net naast het kampioenschap in de hoofdklasse. In het tweede seizoen volgden de titel en het landskampioenschap bij de zondagamateurs, het grootste succes in de Gemertse clubhistorie. In Ruijsch' laatste seizoen bij Gemert degradeerden de zwartwitten uit de topklasse.

De Gemert-selectie start op 15 juli met de voorbereiding op het seizoen in de hoofdklasse B. Op dinsdag 23 juli staat de eerste oefenwedstrijd gepland, op eigen veld tegen Helmond Sport. Ruijsch was eerder ook hoofdtrainer bij NIVO Sparta.

De trainer was wegens vakantie zelf niet in staat om te reageren op zijn overstap naar vv Gemert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 11 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 22 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45