‘We gaan gedurfd spelen tegen RKC Waalwijk’

Nieuws 5 keer gelezen

WOUDRICHEM – Regioteam Woudrichem tegen eredivisionist RKC Waalwijk. Een mooi voetbalaffiche. De wedstrijd wordt zaterdag 29 juni op Het Bolwerk in Woudrichem gespeeld.

Woudrichem-coach Leon Elands en assistent Roderick van der Ham hebben negentien spelers uitgenodigd om de degens met de Waalwijkers te kruisen.

“We gaan proberen RKC het vuur na aan de schenen te leggen. Normaliter zullen we weinig in kunnen brengen, want RKC Waalwijk speelt niet voor niets in de eredivisie. Maar ik weet uit mijn eigen Unitas-tijd dat we eens tegen Willem II speelden dat toen ook in de eredivisie uitkwam en dat het 4-4 werd. We zien wel. Ik heb begrepen dat RKC Waalwijk behoorlijk aan het verjongen is”, blikt Elands vooruit.

Leon Elands zal zijn team opdragen ‘gedurfd te spelen’. “Of dat in een 4-3-3 formatie is of in 3-4-3 zien we nog wel. In balbezit gaan we proberen vooruit te spelen.”

Commotie
Overigens was er de voorbije week nogal wat commotie over de samenstelling van het team. Waarom worden er spelers van Unitas en van GJS bij betrokken was de kernvraag? En waarom geen spelers van Sparta’30 en Giessen? Menigeen veronderstelde dat Groot Woudrichem, bestaande uit spelers van Woudrichem, Almkerk, Giessen, Rijswijkse Boys en Sparta’30, het  tegen RKC Waalwijk zou opnemen.

Maar volgens mede-organisator Erik van der Galiën is er sprake van een misverstand met de tenaamstelling. “We hebben gekozen voor een regioteam dat we Regioteam Woudrichem hebben genoemd. In het verleden speelde inderdaad een team onder de naam Groot Woudrichem dat samengesteld werd uit de vijf clubs uit de gemeente Woudrichem. We hebben het nu wat breder getrokken en spelers van andere clubs benaderd om RKC Waalwijk wat meer tegenstand te kunnen bieden.”

Vakantie
Coach Elands onderstreept dat hij in dat kader ook spelers van Kozakken Boys en Achilles Veen heeft benaderd. “Ik had er graag spelers van Kozakken Boys bijgehaald. Maar de spelers van Kozakken Boys hebben net als vorig seizoen een lang seizoen achter de rug en technisch directeur Cees Spaan vond het niet zo verstandig en dat kon ik ten zeerste begrijpen”, aldus Elands. “En bij Achilles, dat ook een lang seizoen kende, hadden de meesten al vakantie.”

Het duel dat onder leiding staat van Gorcummer Peter van Turenhout begint om 14.30 uur. De entree bedraagt 6 euro. Vooraf (aanvang 12.00 uur) speelt een D-pupillenteam, dat wel samengesteld is uit spelertjes van de vijf clubs uit de gemeente Woudrichem, tegen de D3 van RKC/Willem II. 

Samenstelling Regioteam Woudrichem: Corné Dekker (Sleeuwijk), Wesley van den Oever, Sven den Haan (beiden Rijswijkse Boys), Wim Holster, Wilty Schaap, Dillis de Vries, Marinko de Haas (allen Woudrichem), Gerben Vos, Jelle Strijtveen, Niels Nieuwesteeg (allen Almkerk), Dylan van der Pluijm (Kozakken Boys), Steven Emelina, Jamy Goemaat, Niels den Haan (allen Unitas), Sander Dekkers, Lorenzo Agnoli, Sjors Hendriks en Louis Damen (allen GJS).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden