Marko Luksen van Leerdam Sport’55 naar FC Lienden

Nieuws 8 keer gelezen

LEERDAM – Marko Luksen verruilt de kersverse eersteklasser Leerdam Sport’55 komende zomer voor topklasser FC Lienden. Opmerkelijk, omdat hij al had toegezegd ook komend jaar in Leerdam-West actief te zijn.

Die toezegging maakte de beslissing voor de aanvaller niet eenvoudig.

“Toen FC Lienden belde, was ik gelijk enthousiast. Ik wil wel op dat niveau voetballen”, vertelt Luksen. “Maar ja, ik had in januari al aangegeven bij Leerdam Sport te blijven. Dat heb ik ook duidelijk tegen Lienden gezegd.” Luksen ging dus met de club om de tafel. In een gesprek legde hij zijn verhaal voor aan de technische staf, aanvoerder Robert Usmany en bestuurslid Jeroen de Bruin.

Unieke kans
Vanzelfsprekend was Leerdam Sport niet blij met de situatie, vertelt De Bruin. “Met name door het moment waarop dit gebeurt. Het is moeilijk om nu nog iemand te vervangen.”

De club wilde Luksen deze kans echter niet ontnemen. “Wij snappen ook wel dat dit voor hem een unieke kans is. Wij willen ook een club zijn waar talentvolle Leerdamse jongens een stap kunnen maken in hun ontwikkeling. Daarnaast hebben we met bijvoorbeeld Eloys Versluis (eigen jeugd, MvH) en Haggai Sipahelut (komt over van LRC A1, MvH) weer nieuwe talenten die staan te trappelen om het gat op te vullen.”

Kwakkelen
Dat juist de 24-jarige Luksen de stap omhoog maakt, is geen verrassing. In zijn jeugd rook hij bij NAC Breda en RKC Waalwijk aan een carrière als profvoetballer. Na periodes bij LRC Leerdam, Jong FC Dordrecht en Stedoco ging hij destijds bij Leerdam Sport'55 in de derde klasse lager voetballen.

Luksen: “Mijn tweede jaar bij Stedoco was geen succes. Ik kwakkelde met blessures en mijn vorm was ook niet best. Ik had toen meerdere opties, waaronder Leerdam Sport. Mede op advies van mijn toenmalige trainer Cees Lagendijk heb ik daarvoor gekozen. Het is de juiste keuze gebleken.”

Prachtig
Luksen hervond in zijn woonplaats het plezier en zijn vorm en maakte met twee promoties een uiterst succesvolle periode mee, waarin hij ook nog eens twee keer clubtopscorer werd.

“Ik vertrek hier dan ook met pijn in mijn hart”, bekent Luksen. “Ik ben echt heel blij dat we gepromoveerd zijn. Dat was prachtig om weer mee te maken. Ik vind het ook echt heel jammer dat ik niet met deze groep in de eerste klasse ga spelen. De stap naar de topklasse wil ik echter ook maken, die kans komt misschien nooit meer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 15 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden